Ministr Žák prý vyhazuje ze msty. Bývalý úředník promluvil

12.10.2013 20:17

Personální „úklid“ Zdeňka Žáka se netýká jen státních firem, ale i samotného Ministerstva dopravy. Podle informací TV Barrandov se však jeho počínání řídí i osobní mstou. Vyhozený úředník Jakub Kopřiva totiž proti odvolání protestoval, a tak Žák vyhodil i jeho matku.

Ministr Žák prý vyhazuje ze msty. Bývalý úředník promluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák

Zdeněk Žák prezentuje svou personální čistku jako prostředek, jak dát do pořádku Ministerstvo dopravy. Jak ale tvrdí Jakub Kopřiva, může jít i o vyřizování účtů. Dříve působil jako šéf ministerských právníků a byl jedním z prvních, které Žák odvolal.

Na Ministerstvu dopravy tak skončil na konci srpna, oficiální důvod byl, že nezapadal do týmu nového ministra. "On mi sdělil, že jeho představa, jak by to mělo na ministerstvu fungovat, je prostě jiná a já se do té jeho představy nevejdu," uvedl pro televizi.

Kopřiva je však přesvědčen, že skutečný důvod jeho vyhazovu jen jiný. Je totiž partnerem náměstka drážní inspekce Jana Kučery, jehož Žák nemá v oblibě (přímo Kučera ho totiž před dvěma roky vyhodil z inspekce pro nadbytečnost).

"Pan Žák dobře ví, že my jsme přátelé, že jsme si velmi blízcí. To odvolání, které bylo v podstatě jedno z prvních v rezortu, samozřejmě logicky muselo mířit na mě," říká Kopřiva.

Jenže konflikt pokračuje. "Nechal vyhodit z ministerstva mou matku, která tam pracovala na standardní referentské pozici, mimo jiné jako správkyně budovy," uvedl Kopřiva. S tím ale ministr nesouhlasí. "Paní Kopřivová odešla z ministerstva po vzájemné dohodě, která jí téměř navazuje na odchod do starobního důchodu," doplnil Žák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…