Ministr Žák si nechal ze státního proplácet i alkohol. Pochybení odmítá

02.11.2013 7:13

Mezi lety 2003 až 2006 zastával ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák funkci generálního inspektora Drážní inspekce. Sobotní MF Dnes informuje o tom, že před volbami ministr tuto informaci odstranil z životopisu. Pravděpodobně proto, že se podle informací deníku v této roli nijak nevyznamenal. Ze státních peněz si nechal proplácet třeba i alkohol. Sám Žák pochybení odmítá.

Ministr Žák si nechal ze státního proplácet i alkohol. Pochybení odmítá
Foto: Radim Panenka
Popisek: Zeman s ministry Kohoutem a Žákem

V době svého působení v Drážní inspekci čelil Žák kritice ze strany Ministerstva dopravy. To poukazovalo na skutečnost, že inspekce nejednala profesionálně. Za tři roky nevyšetřila jedinou nehodu. Kontrolní protokoly navíc dokazují, že si z ministerských peněz nechal proplatit např. turistické průvodce po několika evropských městech, jazykový kurz v Londýně nebo alkoholické nápoje zkonzumované na výjezdních zasedáních.

Žák tvrdí, že kontroly na Drážní inspekci neprokázaly jeho přímá pochybení a další kritika jen představuje ohraný příběh, protože někomu vadí, že se Žák snaží dělat pořádek v resortu. „I nyní někomu zřejmě nevoní, že ho chci odstřihnout od významných penězovodů," poznamenává ministr v demisi. Nechce však prozradit, koho bude odkud odstřihávat.

Ministr Žák byl také předvolebním lídrem SPOZ v Praze, kde strana propadla podobně jako v jiných regionech Česka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…