Ministr dopravy chce zachovat remorkér. Dá na něj 5 milionů

18.03.2012 7:52

Remorkér Beskydy, který pluje po Labi už více než 50 let, dostane od ministra dopravy Pavla Dobeše miliony korun. Jinak by pravděpodobně skončil jako šrot.

Ministr dopravy chce zachovat remorkér. Dá na něj 5 milionů
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr dopravy Pavel Dobeš na zasedání vlády

"Zachování remorkéru Beskydy v provozu je ve veřejném zájmu," stojí podle serveru Aktuálně.cz v Dobešově zprávě pro vládu, v níž ministr žádal o schválení záchranného plánu. Ta s návrhem souhlasí.

Remorkér může vléct a vytahovat lodě

Remorkér má nízký ponor a sílu, které se žádné jiné plavidlo nevyrovná. Může vléct ostatní lodě, když je v Labi příliš nízká hladila, a také je vytahovat, když někde uvíznou. "Remorkér by mohl rovněž pomáhat řešit omezení provozu v souvislosti s připravovanou výstavbou plavebního stupně Děčín," píše se také ve zprávě.

Náklady na provoz remorkéru vyjdou na stovky tisíc korun měsíčně, letos navíc Beskydům vyprší platnost osvědčení o technické způsobilosti, takže se reálně mohlo stát, že plavidlo bude sešrotováno nebo prodáno do zahraničí. A tomu chce ministr Dobeš zabránit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…