Ministr zdravotnictví Blatný se vyjádří k aktuální situaci

05.03.2021 6:15

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) se dnes na briefingu vyjádří k aktuální situaci kolem pandemie covidu-19 v Česku. Nápor koronaviru na nemocnice v Česku roste, starají se o dosud nejvyšší počty lidí s nemocí covid-19 i nakažených pacientů za roční trvání epidemie.

Ministr zdravotnictví Blatný se vyjádří k aktuální situaci
Foto: Repro ČT
Popisek: Jan Blatný

Při zvyšování kapacit nemocnic je problém především v nedostatku personálu. Kraje mají od čtvrtka možnost povolat do nemocnic zdravotníky z ambulancí, dnes by se mělo rozhodnout také o nařízení pracovní povinnosti studentům některých středních a vysokých škol. Díky vyššímu počtu personálu by nemocnice případně mohly otevřít další oddělení pro péči o covidové pacienty.

Blatný ve čtvrtek ve Sněmovně uvedl, že by na dnešním jednání vlády mohl informovat o tom, o kolik by se kapacity nemocnic mohly navýšit.

Blatný by se také mohl více vyjádřit k výměně hlavní hygieničky, kterou je nyní Jarmila Rážová. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) ji v polovině března vystřídá ředitelka moravskoslezské krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…