Ministru Mládkovi prý říkají "líný kapr". Sobotka už údajně shání čilejší náhradu

12.06.2015 6:47

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek je v ohrožení. O tom, že se pod ním houpe křeslo kvůli jeho malé veřejné aktivitě, informuje dnešní MF Dnes. Podle tisku se s ním minulý pátek sešel premiér Bohuslav Sobotka, do prázdnin se má uskutečnit ještě jedno setkání. Až poté se Sobotka rozhodne, co dál.

Ministru Mládkovi prý říkají "líný kapr". Sobotka už údajně shání čilejší náhradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jan Mládek

Ministr Mládek patří podle průzkumů mezi nejméně známé členy vlády. "Nemyslím si, že jsem líný kapr, už jenom proto, že pracuji v průměru dvanáct hodin denně," ohradil se ministr v MF Dnes k přirovnání, které minulý týden zaznělo z úst premiéra.  

Sebereflexi však Mládek má. Přiznává, že působí spíš jako úředník než politik. A zároveň také uvedl, že neschopnost svou práci prodat právě se Sobotkou řešili.

"Mládek jako vůbec první český ministr po jednáních v Minsku třeba navštívil Ukrajinu. Ale vůbec to neprezentuje. Takže se pak místo toho pořád píše o tom, že je proruský, což je téma, na kterém by ho část lidí chtěla oddělat," uvedl pro MF Dnes zdroj z jeho okolí. 

Spolustraníci zároveň Mládkovi vyčítají, že neumí umlčet ministra financí Andreje Babiše. "Pokud někdo z ministrů ČSSD umí svým respektem Babiše umlčet, protože na průmyslu a obchodu byl už začátkem 90. let, je to Mládek. Ale bohužel není vidět," sdělil muž z premiérova okolí.

O tom, zda Mládkovi křeslo zůstane, či jej nahradí státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, o němž se vydatně spekuluje, by se mělo ukázat do prázdnin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…