Ministryně Hanáková šetřila. A prý se to trochu prodražilo...

21.02.2013 10:31

Ministryně kultury Alena Hanáková, kterou do čela resortu prosadili Starostové spolupracující s TOP 09, po svém nástupu do úřadu začala šetřit. Po vzoru celé vlády premiéra Petra Nečase (ODS). Server Lidovky.cz ale přináší informace o tom, že její úspory se dost prodražily. Náměstek předchozího ministra Radek Zdráhal dostal ze zákona na rozloučenou téměř 400 tisíc odchodného a navíc 120 tisíc korun jako náhradu za tzv. "překážky v práci".

Ministryně Hanáková šetřila. A prý se to trochu prodražilo...
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

"Placení těchto náhrad vychází ze zákoníku práce. Když je člověk ze dne na den z organizačních důvodů odvolaný z funkce, nemůže od té doby vykonávat svoji práci. Po dobu klasické výpovědní doby je mu tudíž způsobena překážka na straně zaměstnavatele, který ho musí platit průměrnou mzdou," vysvětluje Růžena Rusová z ministerstva kultury.

Odměny, odstupné i "odškodné"

Tutéž náhradu obdržela i někdejší náměstkyně Michaela Vojtová, připadlo jí 228 tisíc korun. K dovršení všeho se sluší říci, že Radek Zdráhal byl náměstkem pro živé umění. Tento post byl zcela zrušen, ale server týden.cz informoval o tom, že dojde k jeho obnovení.

Případů spolupracovníků, kterých se ministryně urychleně zbavila a musela jim vyplatit odstupné i "odškodné" za překážku v práci, je víc. Naopak náměstci, kteří na ministerstvu zůstali, se od Hanákové dočkali odměn ve výši 150 až 210 tisíc korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…