Ministryně Jourová se svěřila čtenáři, proč chce být eurokomisařkou

15.07.2014 17:30

Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová je kandidátkou hnutí ANO na eurokomisařku. Pokud by však odešla, opustila by na ministerstvu rozdělanou práci, připustila v odpovědi čtenářce ParlamentníchListů.cz.

Ministryně Jourová se svěřila čtenáři, proč chce být eurokomisařkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová, krajský lídr ANO 2011

„Je to velká výzva pro mě osobně a současně šance pro Českou republiku. To ale neznamená, že by se mi odcházelo lehce - od lidí, od přátel i od rozdělané práce,“ připustila Věra Jourová v odpovědi pro čtenářku, která ji nazvala jednou z nejoblíbenějších političek.

Ministryně skutečně má několik témat, která má ve svém resortu rozpracovaná. Na některá z nich se jí ptali i další čtenáři ParlamentníchListů.cz, například na hospodaření s dotacemi. „Loni se nedočerpalo až deset miliard korun, letos podle odhadů hrozí nedočerpání 24 miliard korun a dalších 26 miliard korun bude v ohrožení příští rok. Ale jsou to pouze odhady a my pracujeme na tom, aby konečná čísla byla nižší. Nešťastné je, že teď navíc sešel konec starého a začátek nového programového období, což celou věc ještě komplikuje,“ popsala Jourová, jak se to nyní má s čerpáním evropských peněz.

Další odpovědi Věry Jourové čtenářům na jejím profilu:

Dalším tématem je titul „vesnice roku“. Zde se čtenářka Hanka ministryně zeptala, co z takového titulu budou mít prostí občané. „Cílem této soutěže je povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého domova, ale také snaha vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a občanů, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci,“ vysvětlila Jourová.

Odpověděla pak i na další dotaz z oblasti místního rozvoje, a to ohledně cyklostezek. Zde Jourová upozorňuje na Integrovaný regionální operační program pro roky 2014 až 2020. „Výstavbě cyklistické infrastruktury je v materiálu  věnována velká pozornost, cílem je vytvořit podmínky pro mobilitu a optimalizaci sítě cyklostezek a cyklotras. I nadále budou tedy podporovány projekty rozvíjející cyklodopravu, například výstavby a rekonstrukce cyklostezek a cyklotras, budování doprovodné infrastruktury ve vazbě na další systémy dopravy nebo realizace cyklistických jízdních pruhů,“ píše Jourová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…