Ministryně Maláčová dostala na vládě přezdívku „tři áčka“. Význam se jí líbit nebude a věřte, že jiné médium ho neotiskne

24.02.2020 10:15

Jana Maláčová, ve vládě spojovaná s dříve vlivným politikem ČSSD Miroslavem Pochem, leží v žaludku hned několika zástupcům hnutí ANO. S některými z nich měly ParlamentníListy.cz možnost hovořit během uplynulého týdne. Maláčové vyčítají nejen liknavost u palčivých témat resortu sociálních věcí, ale především její údajně problematickou povahu. I díky ní se jí prý ve vládě říká AAA.

Ministryně Maláčová dostala na vládě přezdívku „tři áčka“. Význam se jí líbit nebude a věřte, že jiné médium ho neotiskne
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7557 lidí
„Někteří ji pro její nesnesitelnost rovnou označují tři áčka. S tím bazarem to nemá co dělat,“ uvedl jeden z našich vysoce postavených zdrojů. Podle jeho vysvětlení se pod třemi stejnými písmeny ukrývají přídavná jména. Ta ji prý velice přesně vystihují. A jaká to jsou? „Ambiciózní, agresivní, arogantní, to je přesně ono,“ přiblížil náš zdroj dění v nejvyšších patrech české politiky.

Možná úsměvné ponaučení však má hlubší základ. Posledním zářezem na pažbě Jany Maláčové prý byla urputná snaha po obsazení šéfa Úřadu práce ČR exministrem ČSSD Jiřím Havlíčkem.

Jeden z našich zdrojů z MPSV tehdy popsal předem připravený scénář slovy: „Již v úterý 28. 1. dostali na sekci zaměstnanosti úkol připravit pro ministryni Maláčovou podklad k jejímu inauguračnímu vystoupení k jmenování nového generálního ředitele Úřadu práce, což se mělo uskutečnit v úterý 4. 2. od 10:00 hodin. Podklad měli předat ministryni ve čtvrtek 30. 1. s tím, že je v rámci výběrového řízení přihlášen pouze jeden ‚zájemce‘, byť teprve v pátek 31. 1. končilo zákonné období pro možnost přihlášení se pro zájemce o tuto pozici,“ uvedl náš zdroj.

„Tak si byla ministryně jistá, přičemž již v této době pronikla informace, že jediným zájemcem, kterého chce Maláčová instalovat, je bývalý ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček z ČSSD. Velkým překvapením se pro ni stalo, když v pátek obdržela poštou dokumentaci druhého, pro ni nečekaného, zájemce o tuto pozici od ředitele pracoviště ÚP ČR ve Svitavách, pana Tesaře, který splňoval stanovené podmínky výběrového řízení. Tím se pro paní ministryni výrazně a nečekaně situace a cesta, kterou si zvolila, natolik zkomplikovala, že musela svůj ‚plán‘ změnit, na 4. 2. inauguraci zrušit a ohlásit, že ke jmenování generálního ředitele ÚP ČR dojde v týdnu od 10. do 14. 2. 2020,“ dodal.

Zástupkyně ČSSD si však s kritikou hlavu neláme. „Užila jsem si v tomto týdnu spánku, sněhu, obyčejných radostí. Měla jsem ale i dost času na přemýšlení. Znovu jsem si uvědomila, jak je pro mě podstatná moje rodina. Dává mi pocit jistoty a bezpečí. Je úžasné mít se kam vracet a mít se na koho spolehnout. Určitě v tom nejsem sama. Na sjezdovce se to maminkami, tatínky a jejich caparty nebo i puberťáky jenom hemžilo,“ sdělila na svém facebookovém profilu.

„Uvnitř koalice se často přeme. V předvolebním období atmosféra určitě ještě zhoustne. A ani parlamentní opozice nám jistě nic nedaruje. Pokusím se ale přispět k takovému klimatu, jež prospěje rozumné diskusi nad kroky, které lidem ulehčí život. Budu ráda, když mě v tom podpoříte,“ doplnila ministryně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…