Ministryně Valachová se kvůli studentům UJAK sejde s děkany z veřejných VŠ

18.09.2015 6:34

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) dnes bude s děkany pedagogických fakult veřejných vysokých škol hledat umístění pro více než 700 studentů speciální pedagogiky Univerzity Jana Amose Komenského (UJAK). Ti podle všeho nebudou moci pokračovat na této soukromé vysoké škole, protože jejich oboru na konci září vyprší akreditace. Akreditační komise ve středu vydala negativní stanovisko k žádosti o její prodloužení.

Ministryně Valachová se kvůli studentům UJAK sejde s děkany z veřejných VŠ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Většinu ohrožených studentů tvoří učitelé, kteří si v kombinovaném studiu doplňovali potřebnou kvalifikaci. Valachová prý už o možném přesouvání studentů s pedagogickými fakultami předběžně jednala.

Studenti UJAK v minulosti namítali, že je pro ně studium na veřejných vysokých školách problematické mimo jiné proto, že se koná i ve všedních dnech, nikoliv výhradně o víkendech. Pravidelné uvolňování jim působí problémy u zaměstnavatelů.

Vedení UJAK ve čtvrtečním prohlášení na svém webu vyjádřilo pochybnosti, zda jsou veřejné vysoké školy na přijetí takového množství studentů připraveny. "Stěží si lze představit bezproblémové zajištění výuky těchto studentů minimálně ve srovnatelné kvalitě na dalších školách, které v tuto chvíli na vzniklou situaci nejsou, a ani nemohou být personálně, organizačně ani v dalších podstatných ohledech připraveny," uvedli zástupci největší soukromé vysoké školy v Česku.

Ačkoliv ministryně ve středu tvrdila, že se zástupci UJAK nemá o čem jednat a opravné prostředky není možné použít, nakonec se s nimi také sejde. Mluvčí UJAK Jan Červenka ČTK informoval, že má vedení školy s Valachovou domluvenou schůzku na dnešní dopoledne.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…