Ministryni Schillerovou ve Varech vypískali. A jak dopadl Staněk?

29.06.2019 10:16

V Karlových Varech začal 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Hlavní hvězdou letošního ročníku je americká herečka Julianne Mooreová. Na akci se dostavila také řada osobností z českého veřejného života. Po červeném koberci se prošla i ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová. Diváci ji přivítali pískotem.

Ministryni Schillerovou ve Varech vypískali. A jak dopadl Staněk?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová a Karel Havlíček, místopředseda vlády a ministr průmyslu a obchodu

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Jiří Bartoška zahájil v pátek už 54. ročník prestižní kulturní akce. Hlavní hvězdou úvodního večera byla americká herečka Julianne Mooreová, která z Bartoškových rukou převzala Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Na festival dorazila také řada českých osobností. Po červeném koberci se prošla i místopředsedkyně vlády a ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová s manželem. Jak však ukazují záběry České televize, šéfka státní kasy ve vládě Andreje Babiše se dočkala nelichotivého pískotu. „Fuj, fuj,“ ozývalo se ve chvíli, kdy ministryně Schillerová vystoupila z ministerské limuzíny na červený koberec spolu se svým manželem. Ministryně se i navzdor pískotu na diváky otočila a zamávala jim.  

Na festival dorazil také ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD). Moderátor veřejnoprávní televize Saša Michailidis na jeho adresu poznamenal, že v moderní historii festivalu jde o poněkud nedůstojný moment, protože ministr Staněk nemá ani důvěru značné části kulturní obce, ani své vlastní politické strany, sociální demokracie, která chce Staňka vyměnit. „Je to vlastně jedna z těch věcí, kvůli které občas pozvedají zahraniční hosté své obočí,“ poznamenal moderátor.

Na rozdíl od Schillerové však Staňka při jeho cestě po červeném koberci nedoprovodil pískot, ale jen hrobové ticho.

Na festivalu tradičně nechyběli ani slavní čeští herci jako Miroslav Donutil nebo Jiřina Bohdalová. Zatímco na Schillerovou lidé pískali, Bohdalová se dočkala vřelého přivítání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…