Minule označoval svoji oběť za prostitutku. Teď se Afričan před soudem krotil, ale...

17.10.2017 7:27

Před soudem v německém Bonnu pokračovalo další kolo soudního přelíčení s ghanským migrantem, který letos v dubnu pod pohrůžkou zabití mačetou znásilnil mladou ženu.

Minule označoval svoji oběť za prostitutku. Teď se Afričan před soudem krotil, ale...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Celý proces od začátku bedlivě sledují všechna hlavní německá média. A není se čemu divit. Nestává se v západoevropské zemi příliš často, aby se násilník dožadoval sexu s mačetou v ruce. K incidentu došlo zkraje dubna v rekreační oblasti Siegaue poblíž Bonnu. Jednatřicetiletý ghanský migrant Eric X. přepadl spící pár ve stanu. Nejprve oba okradl a poté si pod pohrůžkou zabití vytáhl ven třiadvacetiletou ženu a přinutil ji k nedobrovolnému sexu.

Přítel znásilněné ženy ihned poté zavolal policii, ale dle v médiích publikovaného záznamu jeho vyprávění policisté zprvu nechtěli věřit a považovali jej za „špatného vtipálka“. Africký násilník byl chycen o několik dní později a díky testům DNA a identifikaci ze strany obou obětí o jeho vinně není pochyb. Proces trvající několik týdnů se blíží ke svému závěru a dle deníku Bild by mohl být konečný rozsudek vynesen již tento čtvrtek .

Magazín Focus si ve své reportáži ze soudu všímá změny v chování obviněného. Zatímco při posledním přelíčení se vyjadřoval velmi sebevědomě a označoval svoji oběť za prostitutku, tentokrát působil „velmi zdrženlivě“ a v jednu chvíli si dokonce utíral slzu v očích. A to právě ve chvíli, kdy psychiatr Dr. Wolfgang Schwachula, který jej měl možnost odborně vyšetřit, popisuje své závěry.

Podle Schwachuly by se soudce změnou chování obžalovaného neměl nechat zmýlit. „Eric. X není schopen žádné empatie a zneužívá své okolí k dosažení svých cílů. Trpí kombinovanou poruchou osobnosti, je emočně nestabilní a vysoce narcistní. Přesto mohu konstatovat, že je vinen a jeho jednání není možné ničím omluvit. Odhaduji, že ze 40 až 60 % se v jeho případě mohou další podobné trestné činy opakovat,“ cituje Focus odborníka.

Bild zase uvádí, že před soudem se poprvé objevila také třiadvacetiletá oběť řádění Afričana. Ta ovšem vypovídala s vyloučením svědků. „Byl to pro ni skutečně velmi nepříjemný zážitek. Všechny ty věci zkraje dubna se jí opět vrátily,“ cituje Bild advokáta oběti Gudrun Rothovou. Vzhledem k tomu, že Ghaňan se u soudu choval, s výjimkou včerejška, vždy značně arogantně a stále odmítá uznat výsledky testu DNA, lze předpokládat, že vynesený trest bude vysoký.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…