Miroslav Kalousek z izolace: Proč je mi na bl*tí? Básničku o Číně napsal také knihovník Žantovský

20.03.2020 19:35

Některé české osobnosti provozují politickou poezii. Poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09), jenž v minulosti několik takových básnických opusů již stvořil, zveřejnil nyní na Facebooku říkánku, v níž reagoval na dnešní leteckou zásilku milionu respirátorů z Číny k nám do Česka. Kalousek zkritizoval čínský režim, vraždy na orgány či bití. Přidal se i exdiplomat Michael Žantovský; ten se – taktéž v řeči vázané – dotkl prezidenta Zemana i jeho poradce Nejedlého.

Miroslav Kalousek z izolace: Proč je mi na bl*tí? Básničku o Číně napsal také knihovník Žantovský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Česká republika dnes obdržela z Čínské lidové republiky leteckou zásilku milionu respirátorů. Avšak to vyvolalo i vlnu kritiky a to například od Miroslava Kalouska, který události věnoval básničku. Poslanec takové básničky v poslední době tvoří častěji, například ZDE.  Ve svém příspěvku-říkánce na Facebooku se opřel do Číny kvůli střelbě do dětí, vraždám na orgány či o zvůli a o bití.

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

Miroslav Kalousek nebyl ovšem jediným politizujícím básníkem. Připojil se i publicista a exdiplomat Michael Žantovský. Ten na blogu serveru Aktuálně zveřejnil říkánku o Číně. 

Celá básnička ZDE

„A nadto máme vás, náš pane prezidente,

jenž nejlépe se vyzná v tajemstvích Říše středu

a z těch dvou měsíců lží nedělá žádnou vědu.

Že čekají nás ještě další a těžší zkoušky?

Nějak už to snad zvládnem, hlavně když máme roušky.

Nejsou prý tak moc platné, ale můžem to aspoň zkusit

a myslet vděčně na vás, až se začneme dusit,“ zněla část jeho tvorby.

Ve svém literárním příspěvku popisuje, že zatímco my se koronaviru bojíme, tak v Číně se o něj postará Strana, čímž myslel stranu komunistickou. Prý za roušky, které nám Čína poskytla, platíme tvrdou měnou, každý však prý uzná, že to za tu cenu stojí. Dnes totiž, dle Žantovského, všichni touží po pomoci od Číny. Zmínil však i Martina Nejedlého, který působí jako externí poradce prezidenta Zemana.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…