Miroslava Němcová: Premiér České republiky neumí česky

07.09.2020 22:31

Premiér Andrej Babiš (ANO) dostal studenou sprchu od poslankyně Miroslavy Němcové, že neumí mluvit česky. Zřejmě za to, jak se sám navážel do předsedy Senátu Miloše Vystrčila, a za jeho vystupování při návštěvě Tchaj-wanu.

Miroslava Němcová: Premiér České republiky neumí česky
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Politička na svém Facebooku vyjádřila přesvědčení, že se Miloš Vystrčil spolu se senátní delegací zasloužil o pozitivní hodnocení naší země. „Pozvedl její kredit i váhu v oblasti ochrany svobody a demokratických hodnot. Premiér o něm mluví jako o diletantovi, který diplomacii nerozumí,“ podotkla.

Jak prezident, tak premiér podle jejích slov upřednostňují své osobní zájmy a preferují zájmy Číny nad potřebami vlastní země. „Je nejvyšší čas to změnit. Za měsíc budou krajské a senátní volby. Čas k obratu,“ vyzývala své spoluobčany.

Pustila se do premiéra i v tom smyslu, že sám coby český předseda vlády neovládá dobře český jazyk. „Premiér České republiky neumí česky a zahraniční média o něm nejčastěji píší jako o oligarchovi s nevyjasněným původem majetku, který podezřele čerpá a zneužívá evropské dotace pro svůj byznys,“ zdůraznila kandidátka do Senátu za ODS.

Šlo zřejmě o reakci na Babišovu ostrou kritiku, která směřovala na adresu šéfa horní komory, že neumí anglicky. „Nemohl mluvit ani se zahraničními představiteli, protože ani nemluví anglicky,“ vyčítal premiér Vystrčilovi v rámci diskuse k zahraniční cestě na Tchaj-wan v nedělní Partii. A označil jej za „diplomatického amatéra“.

Babiš zdůraznil, že Vystrčilovi cestu na Tchaj-wan opravdu nedoporučoval. „Vy jste to nerespektovali a já to beru, ale vy akorát nerozumíte tomu, jak funguje ten zbytek světa,“ šil Babiš do Vystrčila – s tím, že v OSN dnes nesedí Tchaj-wan, nýbrž Čína, a všichni včetně amerických politiků jednají primárně s Čínou. Vystrčilovou optikou by se tedy podle Babiše dalo říci, že Američané a skoro celý svět má ohnutou páteř, což Babiš označil za hloupost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…