Miroslava Němcová se vyjádřila, kdo by měl být prezident. Nechybělo Rusko

24.09.2022 18:00 | Ze sítí

Ve volebním štábu SPOLU se řešily i jiné otázky než současné volby. Reportér Radek Bartoníček se ptal na volby prezidentské senátorky Němcové. Ta chce na Hradě někoho, kdo unese „dějinný úkol“. „Protože i na něm bude mimořádně záležet, jak se ČR bude v následujících měsících chovat, když Rusko hrozí jadernými zbraněmi,“ uvedla.

Miroslava Němcová se vyjádřila, kdo by měl být prezident. Nechybělo Rusko
Foto: Repro Twitter
Popisek: Senátorka Miroslava Němcová ve volebním štábu

Ve volebním štábu se nachází i senátorka Miroslava Němcová, která funkci letos neobhajuje. Reportér Aktuálně Radek Bartoníček se jí zeptal, koho by chtěla za prezidenta. „Přála bych si, aby to byl člověk, který v této vyhrocené chvíli, kdy máme za zády válku, tento dějinný úkol unesl. Protože i na něm bude mimořádně záležet, jak se ČR bude v následujících měsících chovat, když Rusko hrozí jadernými zbraněmi. Bude to chtít extrémně silnou a vyfutrovanou osobnost, plnou politických zkušeností, aby zvládla, co se na nás bude valit...,“ uvedla podle Bartoníčka senátorka.

K tomu, že zda by měl kandidovat Miloš Vystrčil, se senátorka vyjádřit nechtěla. K Petru Pavlovi a Danuši Nerudové měla připomínky.

Pro CNN Prima NEWS se senátorka vyjádřila, že nepochybuje, že její stranický kolega, předseda Senátu Miloš Vystrčil, uspěje. „Obžalovaný Babiš s obžalovanou Janou Nagyovou jezdí po celé Vysočině a vykřikují něco o nějakých kauzách STAN a urážejí slušné lidi,“ uvedla. Tím se shoduje s europoslancem Zdechovským, který prohlásil: „Vypadá to, že odporná kampaň Andreje Babiše proti Miloši Vystrčilovi se minula účinkem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…