Místo Zemana na funkci prezidenta zatím není alternativa, konstatoval Klaus

10.08.2015 15:42

Bývalý prezident Václav Klaus zatím nevidí smysluplnou alternativu k současné hlavě státu Miloši Zemanovi. Klaus to dnes řekl novinářům během Svatovavřinecké poutě na Sněžku. Zeman, který je ve funkci od března 2013, se zatím nevyjádřil, zda bude na prezidenta kandidovat i podruhé.

Místo Zemana na funkci prezidenta zatím není alternativa, konstatoval Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

"To jsou nadměrné otázky při pochodu na Sněžku," poznamenal Klaus na dotaz k Zemanovu působení v úřadu. Exprezident vyjádřil přesvědčení, že je na tom Zeman po 2,5 letech ve funkci po zdravotní stránce lépe, než si všichni při jeho nástupu do funkce mysleli. 

Na otázku, zda by měl Zeman pokračovat i v dalším období, pak Klaus odpověděl: "Já nevím, zatím on dává najevo, že kandidovat nechce, ale já také zatím nevidím nějakou smysluplnou alternativu." 

Zeman opakovaně uvedl, že se k možné další kandidatuře vyjádří až zhruba rok před skončením svého současného funkčního období. "Pan prezident své rozhodnutí oznámí rok před ukončením tohoto mandátu," potvrdil dnes ČTK jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…