Místo, kam Pražáci chodí odpočívat, se brání: My nepatříme Janouškovi

03.07.2013 7:55

Známý pražský sportovně-rekreační areál Žluté lázně bývá často spojován se jménem kontroverzního podnikatele Romana Janouška. Provozovatel lázní, firma Taiko, tomu chce udělat přítrž. Zhoršuje to prý pověst podniku a zároveň ztěžuje shánění finančních prostředků na opravy po povodních.

Místo, kam Pražáci chodí odpočívat, se brání: My nepatříme Janouškovi
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

„Virtuální spojení s Janouškem nám komplikuje situaci například při shánění peněz na opravy po povodních. Proto, abychom zamezili dalším fámám, transformujeme do měsíce až dvou firmu Taiko z akciovky na eseróčko,“ prozradil zakladatel společnosti Libor Votruba deníku Mladá fronta Dnes. Plánuje tak zpřehlednit vlastnickou strukturu a dokázat, že Janoušek v žádném z orgánu společnosti nepůsobí.

Provoz Žlutých lázní se totiž podle Votruby v současnosti pohybuje na hranici rentability a spojení s významným lobbistou odrazuje město i partnery od podání pomocné ruky. „Často se setkáváme s hláškou: Ať vám to zaplatí Janoušek, půjčovat nepotřebujete. To si snad potom můžeme skutečně lehnout mezi lidi na pláž a čekat, že nás zachrání tajný investor,“ poznamenal výkonný ředitel firmy Milan Heidler.

Mezi vlivnými lidmi jsou Žluté lázně oblíbené

Pověsti o spojení společnosti Taiko s lobbistou se většinou opírají o skutečnost, že ještě před čtyřmi lety seděla v její dozorčí radě Simona Steiningerová, manželka Janouška. Podle Votruby odešla právě z důvodu možných spekulací o propojení firmy s jejím manželem.

Fámám napomáhá i oblíbenost podniku u vlivných lidí. Sám Janoušek bydlí přímo v Podolí a areál často navštěvuje. Dále například bývalý primátor Pavel Bém si zvolil Žluté lázně jako místo oslavy svých narozenin a v polovině roku 2010 zde slavily politické špičky i mocní lobbisté nástup ODS do vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…