Místopředseda ANO: Vládu budeme tolerovat, když prosadíme snížení DPH. A nejen to…

30.10.2013 9:54

Hnutí ANO preferuje variantu spolupráce s ČSSD a KDU-ČSL. Možná ovšem pouze formou tolerance vlády zmíněných stran. A to v případě, že budou prosazeny věci z programu ANO, jako je nezvyšování daní, snížení DPH, prosazení majetkových přiznání, přijetí zákona o státní službě apod. V rozhovoru pro Hospodářské noviny to uvedl místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek.

Místopředseda ANO: Vládu budeme tolerovat, když prosadíme snížení DPH. A nejen to…
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš s Jaroslavem Faltýnkem

ANO bude také prosazovat, aby se České republice vrátila potravinová soběstačnost.

Podle Faltýnka by ANO mělo požadovat post šéfa sněmovny. List upozornil, že jak Faltýnek, tak Babiš se osobně znají s prezidentem Milošem Zemanem. Na otázku, zda může dojít k dohodě o povolebním uspořádání mezi Zemanem a Babišem Faltýnek uvedl, že zřejmě žádná jednání neprobíhají. Pokud by probíhala, tak by to Babiš prý vyjednávacímu týmu řekl.

Dnes se uskuteční první zasedání poslaneckého klubu ANO. Šéf hnutí Andrej Babiš dnes ve vysílání České televize uvedl, že si přeje, aby byl Faltýnek zvolen jeho předsedou.

Hnutí ANO také plánuje v nejbližších dnech uspořádat turné po krajských městech, kde bude chtít zjistit názory veřejnosti na to, zda by mělo vstoupit do vlády. S výzkumem veřejného mínění bude hnutí zřejmě i nadále pomáhat americká firma PSB, která ANO pomáhala i s předvolební kampaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

20:00 Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

Do konce května probíhá veřejné projednávání nových školních osnov, které od loňského podzimu reform…