Místopředseda ODS doporučuje: Pokud se Vám žije lépe, než v roce 2006, volte nás

07.02.2013 21:48

Ministr životního prostředí a místopředseda ODS Tomáš Chalupa dává v rozhovoru pro server Aktálně.cz najevo, že občanské demokraty nespasí nějaký zázračný volební lídr. S tuto představou podle jeho názoru pracují pouze lidé, kteří mají potřebu stranu ovládat. Cesta k obnově důvěry vede ale jinudy.

Místopředseda ODS doporučuje: Pokud se Vám žije lépe, než v roce 2006, volte nás
Foto: Martin Kovář
Popisek: V Polygonhousu proběhla Výkonná rada ODS

"Scénáře tohoto typu se možná můžou rodit v hlavách některých, kteří mají pocit, že jsou schopni tu stranu ovládat. Ale situace, kdy jsme ve volbách dopadli, jak jsme dopadli, není o tom, že jsou tu tři čtyři, kteří se dohodnou: my to budeme ovládat. Buď si strana řekne, že máme nějakou představu, jak dál, a vydá se nějakou cestou, nebo nastoupí procesy, které jsou mnohem dál," zdůraznil Chalupa.

Neklid v ODS

Podle místopředsedy musí ODS představit jakousi vizi, co chce ještě prosadit ve vládě a co už např. nepřipustí. Pokud se občanským demokratům podaří odprezentovat výsledky vlády, pak to se stranou nemusí vypadat tak zle, jak naznačují někteří komentátoři. Chalupa v této souvislosti připomněl i slogan někdejšího amerického prezidenta Ronalda Reagana, který prohlásil  "Zvolte mě, pokud si myslíte, že se vám daří líp, než když jsem vstoupil do prvního období jako prezident". Ministr životního prostředí uznává, že situace je vzhledem k volebním výsledkům z posledních let, ale jakákoli panická řešení podle jeho názoru nemají význam.

Někteří členové ODS přitom naznačují, že oním spásným lídrem ve volební kampani by mohl být exministr spravedlnosti a dnešní místopředseda ODS Jiří Pospíšil, otázkou však je, zda by se na jeho jméně dokázala shodnout většina strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…