Místopředseda Strany soukromníků rezignoval. Kvůli údajně cíleně vyvolané kauze

09.06.2016 16:07

Známý kritik elektronické evidence tržeb Rudolf Baránek se rozhodl odstoupit ze své funkce prvního místopředsedy Strany soukromníků. K rozhodnutí jej přivedlo obvinění z údajného krácení daní, což považuje za cíleně vyvolanou kauzu. Nechce však, aby se jeho současná situace promítla do krajských voleb.

Místopředseda Strany soukromníků rezignoval. Kvůli údajně cíleně vyvolané kauze
Foto: archiv
Popisek: Rudolf Baránek

„Stranu soukromníků České republiky i dnešní koaliční spolupráci se Svobodnými považuji za své dítě a nepřipustím, aby jí bylo ubližováno kvůli mé osobě,“ napsal v tiskové zprávě Baránek. Uvedl, že se rozhodl přijmout zodpovědnost za své činy „v dnešní době politické arogance“.

„Rád bych však zdůraznil, že se cítím být zcela nevinný,“ dodal s tím, že pomocí dovolání a odposlechů, které má k dispozici, dokáže svou nevinu a očistí své jméno.

Baránek odstoupil z funkce poté, co mu soud potvrdil tříletou podmínku za to, že měl pašovat do České republiky cigarety, čímž stát připravil o 5,2 milionu korun. Pro Beránkovy stranické kolegy to údajně byla nová informace, jelikož ji místopředseda tajil.

Baránkův advokát Martin Krtil se ke kauze svého klienta také vyjádřil a nešetřil kritickými slovy. Zmíněné odposlechy byly pouze zájmové. Navíc nebylo možné přehrát je kompletně, což jde proti duchu práva na spravedlivý proces. V právní bitvě bude proto následovat dovolání.

 „Odposlechy nebyly kompletní a ty, které byly v přípravném řízení a mohly řádně vše osvětlit, státní zastupitelství zničilo, tím nebyl umožněn spravedlivý proces. Ani na návrh obhajoby a požadavek Vrchní soudu v Praze na doplnění nebyly zbývající odposlechy k dispozici. Neúplnost odposlechů, použití pouze zájmových odposlechů s porušením práva na úplný a spravedlivý proces budou předmětem dovolání,“ napsal advokát.

Předseda strany Petr Bajer se za své kolegy také postavil. „V tomto státě je kriminalizován skoro každý, kdo se samostatně projevuje a podniká,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…