Místopředseda Svobodných nadává: Babiš chce porazit Bulharsko, proto komplikuje daňový systém

08.11.2014 14:02

Ministr financí Andrej Babiš dělá, co může, aby to zařídil. Co vlastně? Co nejkomplikovanější daňový systém v Česku. Místopředseda Svobodných Tomáš Pajonk upozorňuje, že vláda zavádí třetí sazbu DPH, do toho chystá registrační pokladny s povinností být neustále on-line, a pokud si pamatujete na kolapsy registru vozidel, máme se prý na co těšit. Babišova snaha komplikovat věci tím ale nekončí, chce totiž zřejmě vyhrát v jednom zvláštním sportu.

Místopředseda Svobodných nadává: Babiš chce porazit Bulharsko, proto komplikuje daňový systém
Foto: Ivan Dostál
Popisek: Tomáš Pajonk

Českým hokejistům se v poslední době příliš nedaří, a protože je člověk soutěživý tvor, ministr financí Andrej Babiš (ANO) se stará o to, aby lidem bylo líp. Pokud se snad nudí, vymyslel pro ně novou hru - počítání daní. A aby to bylo co nejzajímavější, komplikuje celou proceduru, jak to jen jde.

Zavedl třetí sazbu DPH, chystá povinnost pro obchodníky, která zahrnuje nutnost neustálého on-line připojení, aby měl Babiš na ministerstvu přehled o každé koruně. A pokud si ještě pamatujete na pády registru aut, možná si v jednu chvíli nic nekoupíte, a to ani v té nejmenší prodejně. A aby toho nebylo málo, vláda navrhuje měsíční povinnost zasílat hlášení o DPH pro všechny plátce. Od roku 2016.

„Myslel jsem, že chceme, aby naši podnikatelé přemýšleli nad tím, co vyrábět a tvořit. Jak lidi zaměstnat. Na to ale prostě času budou mít méně. Půl dne v měsíci navíc stráví účetnictvím a jeho kontrolou. Ministerstvo chce vyhrát jinou soutěž. Z celé Evropy tráví české firmy druhé největší množství času řešením daní. A my se s druhým místem nespokojíme! Evropskou soutěž vyhrajeme a Bulharsko porazíme!“ prohlašuje ironicky Pajonk. V závěru ale upozorňuje, že málokdo bude takové vítězství slavit, on jistě ne.

  • Kompletní prohlášení Tomáše Pajonka ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…