Místopředsedům ANO se nelíbí podmínky ČSSD pro vládní účast

01.05.2018 20:40

Místopředsedové ANO nejsou příliš nakloněni podmínkám ČSSD ohledně premiéra a předsedy hnutí Andreje Babiše a SPD Tomia Okamury, jimiž sociální demokraté podmiňují svou účast ve vládě s ANO a s podporou KSČM. Podle informací ČTK to vyplynulo z jejich vyjádření pro novináře při příchodu na dnešní jednání předsednictva a republikového výboru hnutí, které má Babiš informovat o svých rozhovorech s předsedy ČSSD a KSČM Janem Hamáčkem a Vojtěchem Filipem.

Místopředsedům ANO se nelíbí podmínky ČSSD pro vládní účast
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

ANO do koaliční smlouvy odmítá vtělit požadavky ČSSD, aby premiér Andrej Babiš (ANO), který je v současnosti trestně stíhán v souvislosti s údajným dotačním podvodem, rezignoval v případě svého odsouzení, nebo aby v případě demise ministrů sociální demokracie odstoupil do týdne i zbytek vlády, uvedla ČTK.

Zástupci ANO zatím nebyli vstřícní ani k dalšímu požadavku sociálních demokratů, aby byli z důležitých sněmovních funkcí odvoláni představitelé hnutí SPD Tomia Okamury. Důvodem tlaku ČSSD, která si s tímto hnutím zakázala spolupráci na celostátní úrovni, jsou kontroverzní výroky činitelů SPD k holokaustu či ke spojeneckým závazkům ČR. ČSSD si chce pojistit, že nebude přehlasována sněmovním spojenectvím ANO, SPD a KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…