Mladá generace je zblblá ještě více než za normalizace. Největší děs dnešní Evropy, varuje exprezident Klaus

05.07.2017 6:48

Exprezident Václav Klaus pohovořil v rozhovoru pro Echo24.cz mimo jiné o brexitu. Padlo však také slovo indoktrinace. Podle Klause je totiž mládež v dnešní době indoktrinovaná víc než za normalizace.

Mladá generace je zblblá ještě více než za normalizace. Největší děs dnešní Evropy, varuje exprezident Klaus
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus v Ostravě

I když se o brexitu hovoří jako o lidové vzpouře, Václav Klaus ji podle svých slov zatím nevidí. „Pořád ještě pro drtivou většinu Evropanů systém elementárně funguje, lidé jsou relativně bohatí, mohou si dovolit jet na ty své dovolené do jižních končin. Že přibývá lidí, kteří pootevírají oči a začínají vidět rozdíl mezi skutečností a oficiální propagandou, to asi ano,“ míní Klaus a říká, že by byl rád, kdyby se lidovou vzpouru skutečně podařilo vyvolat a dát jí správný směr. 

Establishment je však podle jeho názoru pořád nesmírně mocný, nesmírně manipulující. „Indoktrinuje zejména mládež a děti. To je největší děs dnešní Evropy. Z toho pramení i všechny ty půvabné žertíky o tom, jak důchodci v Británii přehlasovali mladé, progresivní Evropany. Ta mladá generace je zmanipulovaná úplně. Mladá generace je zblblá,“ řekl s tím, že současná míra indoktrinace mládeže je srovnatelná s manipulací a indoktrinací mládeže za komunismu v jeho pozdní éře.

Původní text ZDE

„Řekl bych, že míra indoktrinace v 80. letech byla slabší,“ dodal. „Blbosti dnešní evropeistické doktríny, jak její apoteózy nadstátních, celokontinentálních struktur, tak všech genderovo-multikulturálních postojů, to všechno hlásají zapálení lidé, kteří to myslí vážně. Zapálený a vážně mluvící propagandista v 80. letech už nebyl,“ míní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…