Mladé migranty přivezli na hřiště, že se bude hrát fotbal. Skončilo to ale velmi brutálně

22.07.2016 7:51

Původně mělo jít o oslavu sportu a radost z pohybu, když spolu sehráli přátelské fotbalové utkání mladí migranti ze dvou dánských azylových center. Vše se však nakonec zvrhlo v brutální bitku, jejíž účastníci si prý počínali jako smyslů zbavení.

Mladé migranty přivezli na hřiště, že se bude hrát fotbal. Skončilo to ale velmi brutálně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

Jak ve středu informovala dánská televizní stanice TV2 Fyn, celý incident se odehrál o víkendu, kdy se mezi sebou na fotbalovém hřišti utkali chovanci z azylového střediska Børnecenter Tullebølle a Børnecenter Hundstrup. Nakonec se však spolu utkali ve velmi brutální rvačce, která neměla s fair play a fotbalem nic společného. „Věci se vymkly kontrole, když rozhodčí odpískal volný přímý kop proti jednomu z týmů. Faulující hráč proti výrokům rozhodčího protestoval a vše nakonec vyústilo v hromadnou bitku,“ říká šéf azylového centra Tullebølle Ulrik Pihl.

Jak uvedli očití svědci této děsivé podívané, celkem se do incidentu zapojilo snad sto nezletilých žadatelů o azyl ze zemí Blízkého východu a Afriky. Rvačka se posléze částečně přesunula také na zahradu, která se nachází poblíž travnatého pažitu. „Seděli jsme zrovna v obývacím pokoji, když jsme najednou zaslechli hrozný křik ze zahrady. Podívali jsme se ven z okna a viděli asi deset až patnáct chlapců, kteří se brutálně rvali. Chovali se jako smyslů zbavení a vedle svých pěstí používali i řetězy,“ líčí paní Karen Marie, která dům a zahradu sousedící s hřištěm obývá se svým manželem.

Marie později vylíčila reportérům televize TV2 Fyn, že mladí migranti následně zaútočili na autobus vezoucí pryč chovance azylového centra Børnecenter Hundstrup. „Dle reportáže rozbili jedno z oken autobusu. Manželé pak zavolali policii, když však muži zákona dorazili na místo činu, bylo už po všem,“ uvádí internetový server Local a cituje šéfa azylového centra Børnecenter Tullebølle Ulrika Phila, podle kterého se on a jeho kolegové rozhodli vše oznámit na policii až poté, co zjistili, který z obou táborů konflikt vyvolal a kdo se naopak pouze bránil.

Podle tvrzení Karen Marie však zdaleka nešlo o první incident, jenž souvisí s místním azylovým centrem Børnecenter Tullebølle. „Naši vlastní vnuci nás nemohou navštěvovat, protože se jejich rodiče obávají toho, co by se jim mohlo stát, kdyby se na zahradě ocitli v nesprávnou chvíli, sdělila médiím postarší spolumajitelka zahrady. Problémy v soužití mezi mladými žadateli o azyl a místními obyvateli částečně připouští i provozovatelé Børnecenter Tullebølle a přislíbili společné setkání, na kterém by si měly obě strany vše otevřeně vyjasnit.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…