Mládek navrhne, aby státní podnik Diamo odkoupil za korunu OKD

23.01.2017 14:20

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) navrhne, aby státní podnik Diamo odkoupil za jednu korunu černouhelnou společnost OKD, která je v úpadku. Ministerstvo průmyslu (MPO) příslušný materiál v nejbližší době předloží do připomínkového řízení. Ministr to řekl na dnešním briefingu k situaci v OKD.

Mládek navrhne, aby státní podnik Diamo odkoupil za korunu OKD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Mládek uvedl, že by si však nejvíce přál, aby OKD koupil soukromý investor, který by zaplatil a zajistil postupný útlum těžby. Návrh MPO považuje za důležitý ve chvíli, kdyby podobná nabídka od některého z investorů nepřišla.

OKD v současnosti hledá strategického partnera, který má ve firmě zajistit provozování dolů a také jejich útlum, poté co v jednotlivých šachtách postupně skončí těžba. Podle svého dřívějšího vyjádření firma oslovila více než 200 investorů z celého světa. Insolvenční správce firmy Lee Louda v prosinci uvedl, že o OKD už projevilo zájem kolem deseti potenciálních investorů z Česka i zahraničí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…