Mladí Češi budou moci až rok pracovat v Izraeli, a to bez víza

08.06.2015 11:42

Češi do 30 let budou moci až rok pracovat v Izraeli a nebudou k tomu potřebovat vízum. Dohodu o tom dnes podepsal v Izraeli ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Jde o dohodu o pracovní dovolené, která ještě musí projít schválením v obou zemích. Dokument český ministr, jehož dnes ještě čeká jednání s premiérem Benjaminem Netanjahuem, podepsal s náměstkyní ministra zahraničí Cipi Hotovelyovou.

Mladí Češi budou moci až rok pracovat v Izraeli, a to bez víza
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Dohoda po svém vstupu v platnost umožní mladým Čechům a Izraelcům ve věku mezi 18 a 30 lety pobývat, cestovat a pracovat na území druhého státu po dobu jednoho roku, aniž k tomu budou potřebovat vízum. Podobnou dohodu má Česko například s Kanadou nebo Novým Zélandem.

Pro cesty do Izraele nyní Češi nepotřebují vízum, pokud pobyt nepřesáhne tři měsíce a není výdělečné povahy. Pro všechny ostatní případy je vízum nutné.

Zaorálek je na Blízkém východě od soboty. Navštívil palestinské Pásmo Gazy a vystoupil na bezpečnostní konferenci v izraelské Herzliji, kde řekl, že Praha je připravena hostit izraelsko-palestinské mírové rozhovory. Dnes odpoledne cestu ukončí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…