Mnichov 1938. Rajchl vytáhl na Fialu srovnání

22.12.2022 9:14 | Ze sítí

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl se na svém facebookovém profilu rozhodl zhodnotit naše předsednictví Radě Evropské unie. Že nepůjde o optimistické čtení, se dalo předpokládat, přesto některé výrazy zaujaly a jiné překvapily. Není zde totiž nouze o slovní spojení jako klima-pomatenec Timmermans, poslední výstřel pětidemoliční vlády, či bruselské politbyro. Po Vánocích se prý strana PRO pustí do vlády naplno.

Mnichov 1938. Rajchl vytáhl na Fialu srovnání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany PRO Jindřich Rajchl

„Včera skončilo předsednictví České republiky v EU,“ začal svůj příspěvek strohou informací Jindřich Rajchl, ale hned potom to přišlo.

„Vrchní klima-pomatenec Frans Timmermans nám za něj vysekl velkou pochvalu,“ zmínil na úvod místopředsedu Evropské komise, který označil české předsednictví za úspěšné.

„Už to samo o sobě svědčí o tom, že jsme zpackali, co jsme mohli, a opět servilně splnili všechna přání a fantasmagorické touhy zelených marxistů z Bruselu,“ myslí si Rajchl, že Timmermansova pochvala obsahovala spíše než uspokojení z odvedené práce spokojenost s cíli, které dlouhodobě prosazuje EU a které jí Česká republika svým rozhodováním dopomohla splnit.

„Třešničkou na dortu byl Jurečkův upgrade programu Fit for 55, jenž bude znamenat zásadní zdražení potravin, topení i pohonných hmot v celé Evropě, přičemž nejvíce postihne jako obvykle české domácnosti,“ neodpustil si Rajchl ani poznámku nad „posledním velkým úspěchem“ našeho předsednictví, jak ho vláda Petra Fialy prezentovala.

V souvislosti s tím použil předseda PRO i vysloveně indiánskou tématiku s odkazem na legendárního apačského náčelníka Vinnetoua.

„Troufám si tvrdit, že tenhle ,poslední výstřel' naší pětidemoliční vlády, jejíž předseda ještě před volbami Green Deal sveřepě odmítal, lze směle přirovnat k mnichovskému podrazu,“ zabrousil současně i do nechvalně známé kapitoly české historie.

„S jediným rozdílem - zatímco v roce 1938 se rozhodovalo o okradení tehdejšího Československa bez nás, tentokrát proběhlo ožebračení naší země z naší vlastní iniciativy,“ našel rozdíl mezi Mnichovem 1938 a Bruselem 2022 Rajchl v tom, že do Mnichova zástupci naší republiky pozváni nebyli, nyní jsme celé akci dokonce předsedali.

„Pochvala jednoho z vrchních členů bruselského politbyra budiž trpkým koncem za další zcela promarněnou příležitostí vrátit splašené unijní ekoteroristy do ohrady alespoň částečné racionality,“ vrátil se Rajchl k Timmermansovi a našel obdobu Evropské komise v komunistickém politbyru.

„ODS tak zcela definitivně zradila svůj předvolební program a najela na staré dobré lidovecké heslo - neexistuje názor, který nemůžeme změnit,“ má jasno Rajchl a pokračuje s tím, že současnou vládou opovrhuje.

„Já za sebe touto vládou národní zkázy a mezinárodní ostudy, která naprosto rezignovala na alespoň zdánlivý pokus udělat něco pozitivního pro občany této země, naprosto opovrhuji.“

Závěrem svého příspěvku burcuje své příznivce a ostatní čtenáře a slibuje zvýšenou aktivitu v příštím roce.

„Je na čase tuto smutnou kapitolu našich moderních dějin ukončit. Po Vánocích se do nich pustíme naplno.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…