Mnichov 2017, zrada evropských vůdců. Na tamní konferenci se plánovalo něco, o čem lidé vůbec nevědí, varuje analytik

22.02.2017 20:04

Analytik Jan Campbell se ohlédl za víkendovou bezpečnostní konferencí v Mnichově. Na serveru VašeVěc.cz konstatuje, že jsme sledovali v podstatě pohřeb. Pohřeb roku 2017. Roku zázraků.

Mnichov 2017, zrada evropských vůdců. Na tamní konferenci se plánovalo něco, o čem lidé vůbec nevědí, varuje analytik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Na bezpečnostní konferenci v Mnichově se mluvilo o postpravdě, postzápadu a postpořádku. Podle Cambella tyto tři termíny dokazují, že se naše západní civilizace nalézá v problémech, které podle všeho nedokáže řešit a je odsouzena k smrti. Za příklad tohoto úpadku mu slouží slovo postpravda. Žádná postpravda není. Opakem pravda přece vždy byla lež. Toto matení pojmů podle analytika dokazuje, že nejsme schopni efektivně řešit krize dneška.

„Již proto se dnes nacházíme opět v roce zázraků. Těmi zázraky budou následky uvedených tří souběžných krizí ve formě rostoucího populismu, nacionalismu a izolacionismu v Evropě a USA. Doprovod obstarají Brexit, volby, migrace, produkce nových fake news a alternativních faktů. Přidám-li k tomu vynášení vnitřních neshod mezi bezpečnostními složkami a prezidentem USA, kompromáty na lídry EU a ministry členských států EU a dezintegrační proces EU, vidím nebezpečí, bezradnost, neschopnost lídrů si představit budoucnost, která je přede dveřmi, a neochotu řešit existující a formulovat vznikající protiklady,“ míní Campbell.

CELÝ TEXT ZDE

Krize se projevuje i tím, že se ve stínu mnichovské bezpečnostní konference debatovalo o zřízení ministerstva financí EU a o společné armádě EU. Ačkoli jde o zásadní kroky, nikdo to nerozebíral s občany EU, píše Campbell.

Celý komentář naleznete zde  

„Nevylučuji, že historikové a právní experti budou posuzovat současné konání našich vůdců jako zradu. Zrádce moci (u moci) tvoří uměle zrádce (bez moci). Tento novodobý trend podporuje dezintegraci společnosti, ztrátu důvěry a ignoruje skutečnost, že nový společenský řád se neustanovuje na konferencích, při působení strachu občanů zbavených důstojnosti,“ pokračuje autor v komentáři.

Nesmíme prý čekat, že dojde k nějakému výraznému oteplení ve vztazích USA a Ruska. Američané přece říkají, že k oteplení dojde, když Rusové vrátí Krym Ukrajině, ale Ruská federace říká, Krym je náš. To je v podstatě patová situace. Současně se však Putin nenechá vyprovokovat k nějakým radikálním krokům. Campbell má za to, že Putin je opakovaně provokován, ale zachovává klid a nechystá se vydat rozkaz k útoku na Moskvu či Berlín. Místo toho se možná zaměří na spolupráci s Čínou. Trumpovi tak nezbude nic jiného, než udržet NATO. Aliance však podle Campbella nebude brzdit snahu válcovat občany.

„Evropské elity budou vynuceny USA podpořit NATO a platit. Smrt NATO by totiž znamenala pro USA ztrátu kontroly nad politikou a trhem EU. Ztráta kontroly a NATO by umožnila atomové vyzbrojení SRN. To ale není v zájmu USA ani Ruska, stejně jako velký válečný konflikt mezi nimi. Protože pravda a komunikace s ní představují vztah ke zkušenosti a historii, což neustále ignorujeme, musely být pravda, západ a pořádek v Mnichově pohřbeny. Válcováni fake news, alternativními fakty a kontrolou občanů bude ale pokračovat. Souhlasu netřeba,“ zavřel Campbell.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…