Moc mluvila. Ukrajinská transgender mluvčí z USA odstavena

21.09.2023 7:43 | Monitoring

Mluvčí jednotek teritoriální obrany Ukrajiny, trans osoba seržantka Sarah Ashton-Cirillo byla suspendována. Promlouvala prý bez schválení velení.

Moc mluvila. Ukrajinská transgender mluvčí z USA odstavena
Foto: Screen X Sarah Ashton-Cirillo (Ukrainian TDF Media)
Popisek: Sarah Ashton-Cirillo

Někdejší americká novinářka Sarah Ashton-Cirillo, která v roce 2019 podstoupila operaci změny pohlaví a stala se ženou, po operaci odešla na Ukrajinu, aby informovala o zdejší situaci.

Transgender žena je považována za první otevřeně transgender válečnou korespondentku (11) a jedinou transgender novinářku pokrývající invazi. V Charkově úzce spolupracovala s ukrajinskou armádou a policií.

 Posléze se stala mluvčí jednotek teritoriální obrany Ukrajiny.

 

Teď však byla svého postu dočasně zbavena.

„Prohlášení seržantky Ashton-Cirillo v posledních dnech nebyla schválena velením Jednotek teritoriální obrany (TDF) ani velením Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU). Při provádění vojenských operací proti agresorovi obranné síly Ukrajiny přísně dodržují normy mezinárodního humanitárního práva,“ zaznělo ze strany teritoriální obrany na sociální síti X.

Jaká konkrétní prohlášení má však velení na mysli nebylo specifikováno.

„Velení TDF provede oficiální vyšetřování okolností těchto prohlášení. Budou přijata příslušná rozhodnutí. Seržantka Sarah Ashton-Cirillo bude okamžitě suspendována až do vyšetřování,“ upozornilo vedení TDF.

TDF

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

jako mluvčí zcela zklamala,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepejsek52 , 21.09.2023 8:39:01
začala mluvit pravdu

|  12 |  0

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…