Moderní Pražský okruh: Se sněhem se nepočítalo

30.11.2010 15:10

Pražský okruh se chlubí moderní podobou i moderním příslušenstvím. Jeho tvůrci ale nepomysleli na to, že by jednou mohlo začít sněžit.

Moderní Pražský okruh: Se sněhem se nepočítalo

Sníh tak přinesl zmatek a nutí silničáře jezdit donekonečna sem a tam. Pražský okruh totiž nemá rozmrazovače. Sníh proto na silnici zamrzá a auta mají problémy.

V pondělí ráno tu například uvízlo několik kamionů. Počítač vyhodnotil zvýšenou hustotu provozu a snížil povolenou rychlost. Auta se tak rázem ocitla v kolonách.

S ničím takovým se vůbec nepočítalo

"Žádné automatické rozstřikovače solanky jsme do tunelů nedávali. Jsem však přesvědčen, že tam vozovka nemohla namrznout, maximálně tak na prvních dvou stech metrech," řekl serveru iDNES.cz Vladimír Šimon, vedoucí projektového týmu, který měl tunely na starosti.

"Nebylo to v požadavcích na stavbu. Na českých dálnicích nic takového není, a pokud jsou tyto systémy v Praze, pak to byl zřejmě požadavek města," reagovala rovněž mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

Teď už nic domontovávat nebudeme

Ředitelství silnic a dálnic už nepočítá s tím, že by systémy namontovalo dodatečně. A to ani v dvoukilometrovém úseku, který je vysoko nad údolím Vltavy a Berounky extrémně vystaven vlivům počasí.

"Vzhledem k počtu aut, která denně po okruhu projedou, je běžné, že doprava houstne. Spuštěné jsou cedule s upozorněním na námrazu, máme nasoleno a chvílemi je omezená povolená rychlost," podotkla Vápeníková.

Čtěte:

Pražský okruh je terno. Pro výběr mýtného

Systém řízení dopravy na Pražském okruhu nestíhá. Byla omezena rychlost

Foto: machinegun.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…