Moje manželka nedokáže sedět dlouho v divadle, uvedl kandidát na ministra kultury za ČSSD Staněk

07.06.2018 8:52

Primátor Olomouce Antonín Staněk (ČSSD) se může stát příštím ministrem kultury, pokud si sociální demokraté odsouhlasí vstup do vlády. Čtvrteční Lidové noviny si proto na primátora posvítily. Nahlédněte.

Moje manželka nedokáže sedět dlouho v divadle, uvedl kandidát na ministra kultury za ČSSD Staněk
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr kultury Antonín Staněk v časech, kdy byl primátorem Olomouce

 „Antonínu Staňkovi (ČSSD), který má v příští vládě vést ministerstvo kultury, se podařil o to, co ještě žádnému z jeho předchůdců. Ještě než dosedl do svého úřadu, předvedl takové názory na umění a kulturu, že vzbudil ta nejhorší očekávání,“ napsal deník hned na úvod.

Narážel např. na Staňkův názor na vyznamenání komunistického umělce Karla Sýse, tvůrce angažovaného umění, který si vysloužil ocenění i od komunistického prezidenta Gustava Husáka. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz navíc poznamenal, že si umí představit, že by lidé možná ocenili, kdyby stát vyznamenal komunistickou herečku Jiřinu Švorcovou, jež dštila oheň a síru na občany, kteří podepsali Chartu 77. Komunistickým myšlenkám zůstala věrná i po roce 1989. Staněk si umí představit, že by lidé ocenili, kdyby Švorcová dostala vyznamenání za svou roli v seriálu Žena za pultem.

Anketa

Je dobře, že Zeman jmenoval Babiše znovu premiérem?

79%
21%
hlasovalo: 12104 lidí

„Při každém novém a nekompetentním ministrovi si kulturní obec povzdechne, že horší už to být nemůže, ale ono se ukazuje, že v tomto směru dno neexistuje. Vždy to může být horší. Naposledy se takto vyznamenala ministryně Alena Hanáková. V kultuře za krátkou dobu dokázala také udělat hezkou paseku a přišla rovněž z komunální politiky,“ pokračoval deník na adresu olomouckého primátora.

Ke kultuře se prý v minulosti Staněk moc nevyjadřoval. Jako jistý lakmusový papírek pro kulturu využívá svou ženu. Ona prý vydrží sedět v divadle a sledovat divadelní hry, ale některé kusy jí přijdou dost dlouhé, kupříkladu opery Richarda Wagnera. „Ona vydrží sedět, ale nezvládne například operu Wagnera, protože prohlásila, že to není normální délka. Stejně tak nezvládne bez proškrtání Shakespeara,“ prozradil Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…