Monika Babišová dostala první dávku vakcíny

31.05.2021 10:47

Manželka premiéra Andreje Babiše dostala v neděli první dávku vakcíny proti onemocnění covid-19 . „S Monikou v Thomayerce na první dávce. Je ráda, že na ni přišla konečně řada a moc se těšila. Doufám, že její příklad přesvědčí i další a brzy uděláme tečku za koronavirem,“ informoval premiér na svém Facebooku, ten svoji manželku Moniku na očkování doprovodil.

Monika Babišová dostala první dávku vakcíny
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Monika Babišová na očkování proti covidu-19

Očkování je v České republice v plném proudu, od minulého pondělí se mohou registrovat lidé starší 35 let, od středy 26. května občané starší 30 let. Poslední skupinou, která se ještě registrovat nemůže, je kategorie 16-29 let. Ta by se měla otevřít v noci ze čtvrtka na pátek. Premiér Andrej Babiš to v neděli oznámil na Twitteru. Podle něj jde o skupinu téměř 1,5 milionů lidí.  
 

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
 
Následně doprovodil manželku Moniku na očkování do pražské Thomayerovy nemocnice.
 
"Přijel jsem ji podpořit. Dnes má termín prvního očkování, tak jsem si řekl, že půjdu s ní. Ona se normálně zaregistrovala. Jsem rád, že jde příkladem i moje paní," řekl televizi Nova premiér.
 
"Trochu se bojím, co mi potom bude. Jestli mě bude bolet ruka, někdo má teplotu, někdo je unavený. Ale z jehel strach nemám," uvedla Monika Babišová.
 
Podle ní je důležité, abychom se vrátili do normálního stavu a zase začali všichni normálně žít. Aby děti mohly chodit do škol a my jsme nemuseli být zavřený a separovaný.
 
„Jsem ráda, že jsem přišla na řadu a můžu se nechat naočkovat,“ dodala Monika Babišová. Druhá dávka vakcíny ji čeká za šest týdnů. 
 
Monika Babišová den po aplikaci vakcíny nepociťuje žádné vedlejší účinky. „Jsem úplně v pohodě, jen rameno bolí,“ uvedla manželka premiéra pro naší redakci. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…