Moravec Dvořáka v ČT vítá. Podle něj byl z pětice nejlepší

22.09.2011 20:06

Podle moderátora Václava Moravce by management České televize měl po zvolení nového generálního ředitele dát k dispozici své funkce. Sám se o tu svoji během volby prý i bál.

Moravec Dvořáka v ČT vítá. Podle něj byl z pětice nejlepší
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Václav Moravec

„Proti mě se hrála v zákulisí podobná hra jako dříve proti Janu Krausovi. Byl jsem třeba upozorněn zaměstnanci, že se o mě říká, že za Otázky prý beru jako honorář 650 tisíc korun měsíčně. Takový mimochodem není ani rozpočet celého pořadu," říká v rozhovoru pro Hospodářské noviny Václav Moravec, moderátor na ČT. Během volby nového ředitele se prý o svůj pořad celkem bál.

Zdali nový ředitel Petr Dvořák uspěje, bude prý jen a jen na něm. „Vzbuzuje uvnitř televize obrovské očekávání, které ale může během sta dnů pokazit. Protože jistě bude existovat tlak na prodej televizních pozemků, těžká bude restrukturalizace, hodně obtížné bude i zavedení programu pro děti, který plánuje. Bude hodně záležet na tom, koho si přivede a koho si z managementu ponechá," vysvětluje Moravec.

Související: Komunistická minulost, Nova i pořady ČT. Železný vyslýchal ředitele Dvořáka

„Projekt Petra Dvořáka byl v každém případě z pětice kandidátů v druhém kole nejlepší," chválí nového ředitele. On sám si myslí, že některé věci by se v ČT měly „překopat". Například i Události.

„Jejich problém je v tom, že se vytratili výrazní reportéři. S jakou výraznou osobností si má divák například identifikovat politické zpravodajství? Koleduji si, že mě nikdo nebude zdravit, ale myslím, že lidé, kteří jsou dobrými reportéry, byli vytažení coby moderátoři do různých pořadů na ČT 24. To je chyba," varuje moderátor.

Téma: volba nového šéfa ČT

Moravec by však v České televizi zůstal rád. „Upřímně řečeno, pokud by vyhráli jiní kandidáti, u kterých by mi bylo ctí, abych byl jimi odvolán, vyřešilo by mi to i dilema co dál s Otázkami. Záleží na tom, jaká bude představa budoucího ředitele zpravodajství," míní. „Vůbec jsem zvědavý na statečnost současného managementu. Logicky by měli všichni nabídnout funkce, a ne blahopřát novému řediteli, chtít se s ním scházet, aby mu vyprávěli, že vždycky stáli za ním," kritizuje moderátor.

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…