Moravec a celá ČT se mohou podívat, i když asi nebudou chtít: Jejich kritik dostal další prostor

12.09.2017 8:12

Výrazné kritice podrobil publicista a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský zpravodajství České televize. Podle jeho slov je semeništěm chyb, manipulací a polopravd. Uvedl to alespoň v rozhovoru na serveru Info.cz.

Moravec a celá ČT se mohou podívat, i když asi nebudou chtít: Jejich kritik dostal další prostor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Žantovský v rozhovoru mimo jiné uvedl, že lidé zodpovědní za vysílání zvou do vysílání České televize pořád ty samé tváře, což je například nejvíce vidět na vlajkových pořadech veřejnoprávního média. „Když vidím v České televizi debatu, jakoukoliv, vidím přesně vybrané tři hosty, o nichž je jasné, že budou mít všichni stejný názor,“ vadí Žantovskému.

„Když se tam dějí takovéto flagrantní chyby, přemýšlím, zda se jedná o chyby či o záměr,“ podotkl s tím, že v minulosti slyšel o tom, že editoři České televize jsou líní, aby vyhledávali jiné komentátory. „Buď to je tedy manipulace záměrná, nebo lenost,“ dodal.

Anketa

Půjdete k parlamentním volbám?

98%
hlasovalo: 11655 lidí

Video najdete ZDE.

Celá situace kolem České televize Žantovskému vadí zejména kvůli koncesionářským poplatkům.

„V posledních čtyř letech se opravdu rozrůstá obrovská vlna manipulace, která má různé projevy,“ zopakoval svůj názor k současné české mediální scéně Žantovský. „Hlavní nemocí českých médií je to, že si přizpůsobují skutečnost svým ideovým představám,“ řekl a poukázal především na nálepkování, které se hojně děje. 

„Vadí mi také to, že se stydíme za politickou afinitu. Když náhodou vzniknou soukromá média, tak mně to přijde jako zákonité. Je dobře, že vím, že Economie patří Bakalovi, protože vím, co v těch novinách čtu,“ poznamenal k tomu Žantovský. 

Své také řekl k debatě poslanců o vydání Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapí hnízdo. „Jestliže naše Poslanecká sněmovna v podstatě znehodnocuje parlamentní půdu tak, že se jako na trhu hádá o jednoho poslance, tak se nedivme, že to novináře zajímá,“ zmínil Žantovský s tím, že máme politiky i novináře takové, jaké si zasloužíme.

Závěrem se Žantovský vyjádřil k tomu, že prezident Miloš Zeman se rozhodl neúčastnit se předvolebních debat. „Samozřejmě nevidím do mysli pana prezidenta, nebudu to hodnotit,“ podotkl s tím, že prezident má svůj specifický prostor k vyjadřování. Poukázal tak například na pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov. On sám by prezidentovi doporučil účast na veškerých veřejných debatách. „Jen nevím, zda bych mu doporučil debaty s Václavem Moravcem, neboť nevím, zda je nestranný,“ vrátil se ke kritice České televize Žantovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…