Most na hranicích. Němci svou půlku opravili, česká chátrá, úřad se vymlouvá na vlastnická práva

29.12.2018 20:43

O mostku poblíž německé vesnice Kühnhaide na hranici s Českou republikou píše server Echo24.cz. Zajímavé je totiž to, že mostek byl nedávno opraven, ale jen z poloviny.

Most na hranicích. Němci svou půlku opravili, česká chátrá, úřad se vymlouvá na vlastnická práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Mostek poškodila v roce 2013 povodeň. V Německu se zasadili o jeho rekonstrukci, Česká republika však se svými pracemi nespěchá. Silnice, jež přes most vede, jí prý nepatří, píše server.  

S odvoláním na německý Tag24 pak server cituje starostu okresního města Marienberg Andrého Heinricha, jenž uvedl, že Ústecký kraj bohužel finanční příspěvek odmítl. Starosta si pak postěžoval i na to, že v Česku město neuspělo ani s nabídkou na uhrazení rekonstrukce celého mostu. 

Původní text ZDE.

Ústecký kraj se však ohrazuje proti tomu, že by silnice ležela v majetku kraje. „Dle informací z katastru nemovitostí je pozemek pod silnicí v majetku státního podniku Lesy České republiky, z toho lze odhadnout, že jde o veřejně přístupnou účelovou komunikaci. Z katastrální mapy a dostupných informací však není jasné, zda Lesy ČR jsou také vlastníkem mostu,“ uvedla mluvčí kraje Lucie Dosedělová.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…