Možná podpoříme Zemana, říká o volbě prezidenta Filip

20.05.2012 11:04

Staronový předseda KSČM Vojtěch Filip poskytl rozhovor serveru Aktuálně.cz. Uvedl, že jako místopředsedy by rád viděl své soupeře Stanislava Grospiče a Martina Jurošku. Řekl také, že komunisté jsou po volbách připraveni jít do vlády.

Možná podpoříme Zemana, říká o volbě prezidenta Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Filip je rád, že se v KSČM nebudou dít velké změny. „Někteří lidé jsou nespokojeni, že vše jde pomalu, neuvědomují si ale,  že každá strana je jako superzaoceánský parník a ostré zatáčky vedou k převrácení lodi. Pomalý chod je vždycky kritizovatelný,“ myslí si Filip.

Podřizovat se nebudeme

Jasno má i v tom, koho by chtěl ve vedení strany. „V tomto ohledu chci jednat jak s oběma kandidáty na předsedu - Martinem Juroškou a Stanislavem Grospičem, samozřejmě budu jednat s Miroslavou Vostrou, aby obhajovala post místopředsedkyně pro ekonomiku,“ objasnil předseda KSČM v rozhovoru.

Filip také samozřejmě myslí na možnosti KSČM po volbách vládnout. „To je neustálý tlak na KSČM, aby se podřídila. KSČM je suverénní politická strana a poté, co se odehrává v české společnosti, zejména na té korupční scéně, tak KSČM nebude nikomu vyplňovat bianko šek. Bude mít velké nároky, s kým chce a s kým nechce spolupracovat,“ prohlásil.

Komunisté zatím nemají svého kandidáta na prezidenta. „Teď nevylučuji žádné jméno, také nemůžu nic takového potvrdit. Myslím, že Miloš Zeman je přeci jen osobností sociálnědemokratického charakteru a je to také kandidát stranický. Předpokládám ale, že i o něm může být diskuze,“ uvedl Filip.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…