Mráz paralyzoval německou armádu. Z osmnácti moderních vozidel nefunguje ani jedno

19.12.2022 21:06 | Ze sítí

Německá bojová vozidla pěchoty (BVP) Puma se potýkají s vážnými problémy. Během cvičení těchto bojových vozidel se ukázalo, v jak špatném stavu se bundeswehr nachází. Z osmnácti vysoce moderních bojových vozidel není ani jedno provozuschopné. Byla přitom určena pro síly rychlé reakce NATO. Německo po problémech s provozem nákup tanků Puma pozastavuje, uvedla agentura Reuters.

Mráz paralyzoval německou armádu. Z osmnácti moderních vozidel nefunguje ani jedno
Foto: archiv
Popisek: Bojové vozidlo Puma.

Německá armáda nebude nakupovat další pěchotní tanky Puma, dokud se neprokáže jejich spolehlivost, uvedla v pondělí ministryně obrany Christine Lambrechtová poté, co bylo několik těchto vozidel vyřazeno z provozu během nedávného společného vojenského cvičení Severoatlantické aliance. „Naši vojáci se musejí spolehnout na to, že zbraňové systémy budou robustní a stabilní i v boji,“ dodala Lambrechtová.

Zároveň ujistila spojence v NATO, že do ledna budou vozidla opět boje schopná a mohou se nadále spolehnout na to, že Berlín bude od roku 2023 plnit své závazky v oblasti připravenosti v rámci společných úkolových uskupení (VJTF).

Časopis Der Spiegel o víkendu informoval, že osmnáct tanků Puma určených pro společné úkolové uskupení NATO velmi vysoké pohotovosti v příštím roce nebylo provozuschopných poté, co se během cvičných střeleb objevily technické problémy. Mělo jít o selhání elektroniky vozidel v důsledku mrazů.

Německo slíbilo, že v důsledku války na Ukrajině zvýší výdaje na obranu a zmodernizuje svou armádu. Vláda kancléře Olafa Scholze vyčlenila v letošním rozpočtu 100 miliard eur na investice do obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …