Msta za bestiální vraždu pilota. Jordánci mocně útočí na Islámský stát

06.02.2015 13:23

Jordánský ministr zahraničí Násir Džúdí označil nálety jordánských letadel proti Islámskému státu v Sýrii za pouhý počátek odvety za kruté zavraždění jordánského pilota, kterého islamisté zajali a později zaživa upálili. Americké letectvo kvůli tomuto případu přesouvá své týmy specializované na záchranu sestřelených pilotů na sever Iráku, aby byly blíže bombardované oblasti.

Msta za bestiální vraždu pilota. Jordánci mocně útočí na Islámský stát
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

"Právě začíná naše odveta za hrůznou a krutou vraždu našeho odvážného mladého pilota, ale není to jen počátek našeho boje proti terorismu a extremismu," řekl Džúdí americké televizní stanici CNN. "Zvyšujeme sázky a jdeme do toho se vším, co máme," dodal.

Jordánské letectvo ve čtvrtek oznámilo, že nasadilo desítky bojových letounů proti pozicím Islámského státu v Sýrii, kde bombardovaly výcvikové tábory a muniční sklady islamistů

Jordánsko je členem mezinárodní koalice, která se účastní útoků na IS v Sýrii. Příslušníci Islámského státu pilota Maáze Kasásbu zabili na protest proti účasti Jordánska v koalici, s kterou nesouhlasí ani někteří Jordánci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …