Mstí se Rath bratrovi? Přihlásil si k němu bydliště, teď na dveře buší exekutoři

04.09.2020 15:10

David Rath, odsouzený za poškozování finančních zájmů EU na sedm let odnětí svobody, ukázal, že některé věci umí zařídit i z vězení. Přesunul si trvalé bydliště do domu, kde bydlí jeho bratr Michal Rath s rodinou. David Rath se prý možná touto cestou bratrovi mstí.

Mstí se Rath bratrovi? Přihlásil si k němu bydliště, teď na dveře buší exekutoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

V květnu 2013 policie zadržela Davida Ratha se sedmi miliony v krabici od vína, které mohly pocházet z korupčního jednání a zabavila mu i další majetek. Otec Davida Ratha Ratmír Rath však tvrdil, že šlo o jeho majetek, nikoli o majetek syna. Ale když Ratmír Rath zemřel, začali se jeho potomci - David a Michal Rathovi - o majetek soudit.

Rath starší měl sice sepsat závěť, kde měl stanovit, že majetek po jeho smrti získá David Rath, ale jeho bratr Michal Rath závěť zpochybnil a hnal celou záležitost k soudu.

Mezitím byl v polovině roku 2019 David Rath odsouzen na sedm let do vězení za poškozování finančních zájmů EU. Rath po vyhlášení rozsudku svolal tiskovou konferenci, na které prohlásil, že je hrdý na to, že byl odsouzen za poškozování zájmů „nové říše“. Nepřímo tak srovnal nacistickou Třetí říši s EU. Vedle toho dostal peněžitý trest deset milionů korun. Zaplatil však jen polovinu, takže se jeho majetek jednoho dne ocitl v exekuci.

A tady David Rath ukázal, že některé věci dokáže zařídit i z vězení. Podle informací Českého rozhlasu si změnil trvalé bydliště a oficiální sídlo má teď v domě ve Zbuzanech, který obývá jeho bratr s rodinou. A Michal Rath si myslí, že je to bratrova pomsta za spor o majetky, protože teď může exekutor přijít i k němu.

„Pokud jde o dům, který vlastní odsouzený Rath s bratrem a nemají dobré vztahy, tak je to možná pokus navést exekutora do místa, kde není majetek povinného, ale třetí osoby, a tím jí zkomplikovat život," řekl serveru veřejnoprávního rozhlasu advokát Petr Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…