Müllerová zase jede ve starých kolejích, nadávají z ODS

01.02.2013 20:43

ODS chce po ministryni práce Ludmile Müllerové (TOP 09) vysvětlení k rušení kontroly docházky nezaměstnaných DONEZ i další kroky. Plány resortu se prý strana dozvídá až z tiskových zpráv a z materiálů pro vládu. Vysvětlení požaduje podle serveru Týden.cz poslankyně ODS Lenka Kohoutová, která je expertkou na sociální problematiku.

Müllerová zase jede ve starých kolejích, nadávají z ODS
Foto: top09.cz
Popisek: Bývalá senátorka Ludmila Müllerová

Müllerová v listopadu vystřídala svého kolegu z TOP 09 Jaromíra Drábka, který rezignoval kvůli kauze svého bývalého náměstka Vladimíra Šišky. Ten byl obviněn z podplácení.

Drábek byl kritizován za nový systém vyplácení sociálních dávek, za systém docházky v nezaměstnanosti DONEZ, povinnou veřejnou službu nebo sociální karty. Müllerová pak započaté projekty převzala.

Zrušení systému stát připraví o miliardu korun

DONEZ Kohoutová společně s ombudsmanem Pavlem Varvařovským označila už dříve za buzeraci. Záměr ministryně utlumit provoz DONEZu ovšem považuje za nesystémový. Docházka nezaměstnaných měla původně ušetřit asi miliardu korun. Jejím zrušením tedy stát o miliardu přijde.

Podle Kohoutové nové vedení až příliš pokračuje ve vyjetých kolejích a nekomunikuje. "Před měsícem vláda schválila, že DONEZ zefektivní. Ministerstvo musí nyní vysvětlit, kolik stát ušetřil, jaké jsou výsledky," uvedla Kohoutová a dodala, že na úřadech práce je stále nedostatek personálu. Nebudou proto schopné nadále nabízet pracovní možnosti.

Nečase jsem informovala, brání se ministryně

Müllerovou kritika ODS překvapila. "Opravdu mě překvapuje kritika ze strany paní poslankyně Kohoutové, protože my jsme analýzu vypracovali, my jsme připravili legislativní změny, a tak, jak bylo deklarováno, že je předložíme do konce ledna, tak jsem je panu premiérovi ve středu předložila. Informovala jsem ho také o systému DONEZ," vysvětlila serveru České televize.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…