Musíme dostavit R49 kvůli rozvoji průmyslové zóny v Holešově, prohlásil Sobotka

07.04.2014 15:55

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na tiskové konferenci mluvil o své návštěvě Zlínského kraje. Zdůraznil nutnost dostavit rychlostní komunikaci R49 kvůli dalšímu rozvoji průmyslové zóny v Holešově na Kroměřížsku. Mluvil také o plánu na propojení Zlínského kraje s Trenčínským krajem na Slovensku.

Musíme dostavit R49 kvůli rozvoji průmyslové zóny v Holešově, prohlásil Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Průmyslová zóna v Holešově má být jedním z největších průmyslových parků v České republice. Už se do ní investovalo 1,7 miliardy korun, ale zatím v ní postavila závod jediná firma.

Bez infrastruktury nemůžeme čekat vznik nových pracovních míst

„Musíme pokračovat v tlaku na Ministerstvo dopravy. Bez zajištění infrastruktury nemůžeme čekat, že by tady vznikala nová pracovní místa,“ prohlásil Sobotka.

V dubnu se bude konat zasedání české a slovenské vlády. Mělo by se jednat o propojení Zlínského a Trenčínského kraje. Sobotka při své návštěvě na Zlínsku zjišťoval, v jakém stavu jsou přípravy.

R49, která by napojila zónu na dálnici, má vést z Kroměřížska na Valašsko a má se napojit na slovenskou dálniční síť k Púchovu. Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) zrušil stavební povolení na stavbu silnice R49 mezi Hulínem a Fryštákem na Zlínsku. Celý proces se tak vrací na začátek, bude nové stavební řízení, které má za cíl získat znovu stavební povolení. Ministr tak vyhověl rozhodnutí rozkladové komise Ministerstva dopravy, která řešila odvolání proti stavebnímu povolení. „Dnes jsem zjistil, že rozklad ležel na ministerstvu několik let. To je strašný přístup ze strany vlády," podotkl Sobotka.

Vláda by neměla otálet a nemocnice by kvůli tomu neměly trpět

Sobotka také připomněl nutnost co nejdříve přijmout návrh ministra zdravotnictví na navýšení platby za státní pojištěnce. „Kompenzace poplatků už byla odsouhlasena v koaliční smlouvě. Jde o čas. Já si myslím, že by vláda neměla otálet a nemocnice by kvůli tomu neměly trpět. Státní rozpočet má připraveny příslušné dvě miliardy. Není potřeba hledat dodatečné prostředky. Nezvýší se deficit rozpočtu a nezvýší se dluh. Koalice se na tom dohodla už třikrát a nevidím důvod, aby se nedohodla už počtvrté,“ uvedl předseda vlády.

Na závěr tiskové konference premiér ocenil změnu názoru ministra financí Andreje Babiše (ANO), kterému se podařilo vyjednat prodloužení těžby v Dole Paskov do roku 2017. Se společností NWR se také dohodl, že bude ze svých peněz sanovat důl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

19:20 „Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

Youtuber Starej fotr se vydal do ulice Politických vězňů v Praze, kde podle jeho slov sídlí klub KSČ…