Musíme padnout na hubu, abychom mohli povstat, zní z ODS

07.02.2013 13:21

Server Česká pozice se zabýval velkou nespokojeností, která převládá v regionech ODS. Strana se stále propadá v průzkumech volebních preferencí a mnohdy oblíbení starostové se na poslance a vládní činitele ze své strany velmi zlobí.

Musíme padnout na hubu, abychom mohli povstat, zní z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Všichni se shodují v jednom – ODS se musí změnit. „Nastal ten správný čas. Vysvědčení, které jsme dostali v prezidentských volbách, není odhad nebo průzkum – to je známka, kterou máme. Musíme padnout na hubu, abychom mohli povstat. Starostové deklarovali, že mají ochotu spolupracovat, ale že jsou značně otrávení prostředím, které tu je a tou nekondicí ODS,“ řekl České pozici kbelský starosta Pavel Žďárský.

Budou poslanci na kandidátkách?

Podle Žďárského je největší vina na poslancích. „Deklaroval jsem jednoznačně, že budu velmi zvažovat, zda někomu poskytnu svá záda, aby po nich přelezl. Výzva byla: buď teď začnete velmi intenzivně pracovat a bude to vidět i ve vztahu k veřejnosti a k nám – anebo děj se vůle boží. Kolegové ze sněmovny by se taky nemuseli dostat na kandidátky,“ varuje Žďárský.

Starosta zdůraznil, že ve své obci má podporu přes 50 procent obyvatel a nechce o ni přijít jen proto, že veřejnost je proti ODS. Vůbec největší kritika ale zaznívá z Olomouce. Regionální rada zdejší ODS přijala usnesení, v němž od vedení požaduje jasně formulované body, díky kterým bude strana ze současné situace vyvedena.

„Není to výzva, aby odstoupilo vedení nebo byl vyvolán předčasný kongres. Ale diskuse na téma situace v ODS je velmi vážná a v ODS jsou slyšet silné hlasy, že vedení musí předložit konkrétní a srozumitelné řešení, jak z krize ven,“ řekl České pozici šéf olomouckého regionu Robert Knobloch.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…