Muslimka a burkini v aquaparku: Češi si z toho, jako vždy, začali dělat srandu. Podívejte, co se šíří

10.07.2017 11:12

Poté, co se Aquapalace Praha vyjádřil k otázce koupání v burkinách, tedy oděvu zahalujícím větší část těla, spustila se lavina reakcí. A nebyli by to Češi, kdyby si leckdy nezačali dělat legraci.

Muslimka a burkini v aquaparku: Češi si z toho, jako vždy, začali dělat srandu. Podívejte, co se šíří
Foto: Archiv
Popisek: Ženy v burkinách

„Hygiena a bezpečnost návštěvníků pro nás jsou a vždy budou prioritou. Koupání v jakémkoliv venkovním oblečení je striktně zakázáno naším Domovním řádem. V případě, že se s něčím podobným naši návštěvníci setkají, mohou kontaktovat náš personál, který zjedná nápravu. Plavčíci pravidelně vizuálně kontrolují sporné oděvy. Všichni návštěvníci musí dodržovat stejné hygienické zásady,“ uvedl ve svém prohlášení Aquapalace Praha.

Za zvláštní bod však považuje novinky posledních let – koupací trička nebo burkini. „Některé modely zakrývají i hlavu. Toto oblečení je vyrobeno z materiálu vhodného ke koupání. Jedná se o celosvětový trend, se kterým se nesetkáváme jen my v Aquapalace Praha. V tomto případě klientky nic neporušují,“ uvedl Aquapalace Praha.

Následně se pak dočkal vlny kritiky. „A já k vám chtěla vzít syna o prázdninách. No nic. Tam už nás nikdo neuvidí a věřte, že se to dozví co nejvíce lidí,“ napsala jedna z uživatelek sociálních sítí. „To je dobrej humus, tohle,“ dodala.

„Dávat takové peníze za to, abych se vykoupala se slimákama v hadrech v bazénu, a ještě se dívat na dvojí metr v přímém přenosu? Doufám, že přijdete o veliké množství zákazníků, týme Aquapalace! Takový přístup k zákazníkům, kteří jsou stále ještě ve většině, se vám negativně vrátí,“ podotkla další rozhorlená uživatelka.

Nalezly se však i pochvalné reakce. „Pokud budu chtít jet někdy do Prahy, vím, kam se zajet vykoupat. Budu vědět, že to místo je plné normálních lidí, protože xenofobové tam nejezdí. Díky za reklamu!“ napsal další z uživatelů.

A vyjádřil se i bulvární novinář Pavel Novotný. 

Anketa

Schvalujete, že Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pobírá dotace z veřejných rozpočtů?

4%
96%
hlasovalo: 11896 lidí

Velmi radikálně pak reagovala i další z uživatelek. „Koupat ve chcankách a sinicích v rybníku se psama, který smrdí rybinou, nikomu nevadí, ale objeví se dvě muslimky v burkinách v bazénu a stane se celostátní katastrofa... Mně naopak vadí plavat ve výluhu ze zpocených prasat, kdy se vám kolem prstů omotávají vlasy a chlupy z podpaží, v tom jsou ty burkiny možná hygieničtější než Pepíkové ve slípkách,“ poznamenala. „To už se vážně nemůžou ani přijít vykoupat do bazénu v těchto vedrech muslimky s dětma? To jako mají jít do Vltavy, a ještě aby je nikdo radši neviděl? A co je to za demenci, chodit po bazénu s foťákem a ‚lovit‘, kde uvidím někoho v burkinách a vyfotit ho a bez jeho souhlasu to mrsknout na net a stěžovat si? Není vám to trapný? Přestaňte myslet prdelema!!! Je rok 2017, přestaňte se chovat jak v roce 1939... Budete překvapení, ale ano, i muslimové jsou jenom lidi, možná inteligentnější než vy, co si myslíte, že jste spolkli moudrost světa, a bojíte se muslimky s dítětem v bazénu. Choleru a neštovice na vás, vy rasistický dobytci!“ uzavřela rozčílená uživatelka. „Koukám, že k Hitlerovi nemáš daleko,“ napsal na adresu Izzyho Clouda další diskutující.  

 

A nechybí ani vtipné obrázky.

Na Facebooku se ale množí i další ohlasy. „Lidi hlavně nechtej kolem sebe muslimy, to je asi zaklad rozhořčení... a nechteji, aby se i u nas salamovou metodou protlačovali nároky,“ napsal na Facebooku Marek Bednařík. Zahalování žen je podle Bednaříka v „souladu s islamizací světě“. „Dnešní praštění liberálové“ podle něj chtějí všechno povolit. „Svatby všech možnejch pohlaví, co si vymysleli, a já nevim, co ještě, proti homosexuálům nesmíme mít předsudky, proti barevným jako běloch nesmím mít předsudky, proti ženám jako chlap nesmím mít předsudky a proti muslimům nutícím ženy k nerovnoprávnosti nesmím mít předsudky,“ stěžuje si Bednařík na sociální síti.

Komentátor Aktualne.cz Martin Fendrych si pak na adresu diskutované věci neodpustil komentář. I pod ním je na Facebooku živo. „Burkiny jsou ok... jen myšlení některých Čechů je zvláštní? Tento rok vyjede na dovolenou do Egypta cca 600 000 lidí... no, a dodržují všechna pravidla tohoto státu? Myslím, že ne, ale hlavně, že koupí v lástu koupačku u bazénu, napucnou si panděra... to jim totiž zase arabové nevadí... páč lást je lást,“ napsal v diskuzním vláknu jeden z komentujících. „Není to o oblékání, je to o jejich kultuře, která se odmítá přizpůsobit té naší,“ píše jedna z účastnic diskuzního vlákna.   

Celý příspěvek Aquapalace Praha:

Vyjádření Aquapalace Praha k otázce „koupaní v oblečení“

Vážení klienti,

hygiena a bezpečnost návštěvníků pro nás jsou a vždy budou prioritou. Koupání v jakémkoliv venkovním oblečení je striktně zakázáno naším Domovním řádem. V případě, že se s něčím podobným naši návštěvníci setkají, mohou kontaktovat náš personál, který zjedná nápravu. Plavčíci pravidelně vizuálně kontrolují sporné oděvy. Všichni návštěvníci musí dodržovat stejné hygienické zásady.

Zvláštním bodem jsou však novinky posledních let, jako například koupací trička nebo burkini, tedy koupací oděvy zahalující větší část těla. Některé modely zakrývají i hlavu, což je vidět na pořízených fotografiích.Toto oblečení je vyrobeno z materiálu vhodného ke koupání. Jedná se o celosvětový trend, se kterým se nesetkáváme jen my v Aquapalace Praha. V tomto případě klientky nic neporušují.

V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na info@aquapalace.cz.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na vaše další návštěvy,

tým Aquapalace Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…