Muslimky mají utrum. Radní dánského města rozhodli o společném koupání

05.02.2017 22:22

Rada města Aarhusu ani trochu nepotěšili aktivisty bojující za lidská práva. Politici tu totiž odhlasovali konec časům, kdy do jednoho z místních bazénů měli v sobotu dopoledne vstup povolen jen ženy. Využívaly toho především migrantky Politici druhého největšího města v Dánsku dopěli k závěru, že čas, který smějí ženy trávit samy v bazénu, nepřispívá jejich integraci do společnosti.

Muslimky mají utrum. Radní dánského města rozhodli o společném koupání
Foto: archiv
Popisek: Dánsko, ilustrační foto

Dánská odnož serveru The Local přináší informace o změnách,které si odhlasovali radní druhého největšího města v Dánsku – Aarhusu. Po deset let platilo, že každou sobotu dopoledne směly vyrazit do zdejšího bazénu jen ženy. Prý toho využívaly především imigrantky. A teď mají smůlu. Radní poměrem hlasů 26 ku 5 rozhodli, že si ženy musí zvyknout na skutečnost, že v Dánsku smějí plavat muži a ženy v bazénu společně.

Celý článek naleznete zde

„Děti i dospělí se musí naučit, že je zcela přirozené, když spolu všichni lidé plavou společně bez ohledu na náboženské vyznání. Speciální nabídky pro migranty jsou tak medvědí službou pro úspěšnou integraci do společnosti a ne pomocí menšinám,“ stojí ve zdůvodnění návrhu, který radní města odhlasovali.

Hlasováním v radě města to však podle všeho neskončí. Lidskoprávní aktivisté rozhodnutí politiků pravděpodobně napadnou. Naznačuje to lidskoprávní aktivistka Maria Ventegodt Liisberg. „Nic nenaznačuje, že ženy využívaly těchto hodin, protože by je k tomu nutili jejich manželé a otcové. Průzkumy naopak ukazují, že této možnosti využívají sebevědomé ženy, které pracují a mluví dánsky,“ prohlásila dáma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…