Muslimové dnes mají velký svátek vítězství nad Západem. A toto se k tomu odehrává v kandidátské zemi EU

29.05.2016 11:29

Oslavy dobytí Istanbulu muslimy, jehož výročí připadá na dnešek, se odehrály před budovou kostela, který vítězní muslimové proměnili v mešitu. Podle bývalého českého muslima Lukáše Lhoťana je to důkaz islámské netolerance.

Muslimové dnes mají velký svátek vítězství nad Západem. A toto se k tomu odehrává v kandidátské zemi EU
Foto: Archiv Lukáše Lhoťana
Popisek: Lukáš Lhoťan

Lhoťan poukázal na to, že základním dogmatem islámu je šíření islámské nadvlády mírově tam, kde to jde, a za použití násilí tam, kde to nejde. „Už Mohamed řekl, že mu Alláh přikázal bojovat za to, aby Alláhovo slovo (Korán) vládlo nad celým světem (sbírka 40 Mohamedových výroků od Nawawiho vydaná Islámskou nadací v Brně),“ uvedl Lhoťan.

Celý text je ZDE.

Stýská si ale na to, že naši spoluobčané jsou vesměs stále slepí a hluší. „Myslí si, že varování před agresivitou islámu je nadsazené, že se přehání. Již za pár desetiletí se budou dnešní mladí moci přesvědčit, kdo měl pravdu, jestli lidé jako já, nebo ti, kteří nebezpečí islamizace bagatelizují,“ podotkl.

Podle Lhoťana je pro Řeky a křesťany muslimská oslava dobytí Konstantinopole, kterou pak muslimové přejmenovali na Istanbul, citlivou otázkou. „Je to asi takové, jako by dnes Němci slavili 15. březen 1939, tedy den, kdy nás okupovalo Německo,“ poznamenal.

Pád Konstantinopole do rukou osmanských Turků, v nějž vyústilo obležení z roku 1453 (trvalo od 2. dubna do 29. května), představuje podle české Wikipedie definitivní zánik Byzantské říše a okamžik, kdy se Osmanská říše stala v Evropě velmocí a ovládla Balkán a východní Středomoří.

Byzantská říše byla v této době již jen tragickým zbytkem kdysi mocného impéria a byzantský císař, který ovládal pouze bezprostřední okolí svého města, byl před ní de facto vazalem tureckého sultána.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…