Muslimové v Paříži? A Greta? Doktor Macek šokuje novinkami o koronaviru

15.04.2020 13:01

Doktor Macek se s tím zase jednou nepáral. Pořádně naložil Andreji Babišovi, o němž prohlásil, že je pro ekonomiku mnohem větším zlem než koronavirus. Vysmál se lidem, kteří tvrdili, že ve Francii neexistují no-go zóny migrantů, kam se policisté bojí chodit, a nakonec se trefil do lidí bojujících proti globálnímu oteplování.

Muslimové v Paříži? A Greta? Doktor Macek šokuje novinkami o koronaviru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Lékař, někdejší politik a glosátor politického dění Miroslav Macek znovu ukázal, že se dokáže vyjadřovat bez obalu. Konstatoval, že naši ekonomiku netáhne ke dnu koronavirus, ale premiér Andrej Babiš se svými pohůnky. A má-li se ekonomice dařit lépe, musejí napřed tihle pohůnci i s Babišem zmizet.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) předpokládá, že se česká ekonomika vrátí do stavu před nynější krizí, kterou způsobila opatření proti koronaviru, v roce 2028. Zcela souhlasím, ovšem pod jednou jedinou podmínkou, že Babiš se svými pohůnky včetně této paní odtáhnou ke všem čertům, neboť tu krizi nezpůsobí koronavirus, ale oni,“ vypálil Macek z kanonu.

Anketa

Jak zatím hodnotíte výkon Stanislava Křečka jako ombudsmana? (Ptáme se od 15.4.2020)

95%
hlasovalo: 19091 lidí

A to byl teprve začátek.

Hned poté přidal poznámku na téma no-go zón v Paříži, o kterých se dlouhou dobu tvrdilo, že neexistují. V koronavirové krizi se ale ukazuje, že tyto no-go zóny opravdu existují a přináší to problémy.

„Pařížský zpravodaj ČT Jan Šmíd prohlásil, že muslimské no-go zóny na severu Paříže si žijí na rozdíl od zbytku Paříže svým obvyklým životem a policie tam kontrolovat a vyžadovat nařízení vlády ohledně COVID-19 nechodí, neboť je to zcela nemožné a policii by šlo o život. Absolutně nechápu, o čem to mluvil, vždyť přece v Paříži a jiných francouzských městech žádné takové zóny nejsou a nikdy nebyly!“ poznamenal kousavě Macek.

Nakonec si vzpomněl na středoškolskou švédskou studentku Gretu Thunbergovou, která v posledních měsících volala po tom, že je třeba nechat sedět letadla na zemi, že lidé musejí omezit turistiku, že bude potřeba redukovat produkci oxidu uhličitého ze sektoru průmyslu.

Gretě Thunbergové sice značná část světa naslouchala a politici jí na půdě OSN tleskali za to, že jim hlasitě vynadala. Jenže koronavirus toho dokázal víc než Greta Thunbergová i všichni vysoce postavení politici.

Letadla stojí na zemi, evropské ekonomiky se zadrhly, karanténní opatření platí i v Indii, takže se vylepšuje tamní ovzduší, a dokonce i v Číně se zlepšila smogová situace.  

„Už pět týdnů téměř nelétají letadla, mnohé továrny stojí a miliony lidí na celém světě nepracují, turismus je téměř na nule, konzum klesl, doprava je značně omezená… a CO2 v atmosféře? Roste… a co myslíte, že bude následovat? Inu, přece žádosti o jiné granty, které nahradí výpadek těch minulých a budou dokazovat, jak to se spalováním fosilních paliv vůbec, ale vůbec nesouvisí,“ pravil Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…