Muslimští mladíci hrozili znásilněním spoře oděné Rakušance. Celý případ má dohru

21.11.2017 11:24

Před několika týdny Rakousko pobouřilo video, na kterém skupina arabsky vyhlížejících mladíků vyhrožuje znásilněním rakouské ženě. Případem se konečně začala zabývat policie a vše nasvědčuje tomu, že by mohli přistěhovalci skončit před soudem.

Muslimští mladíci hrozili znásilněním spoře oděné Rakušance. Celý případ má dohru
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Jak již redakce serveru ParlamentníListy.cz uvedla v první polovině října, rakouský fotograf českého původu Thomas Busek se na konci letošního léta vypravil se svojí přítelkyní k přírodnímu jezeru poblíž Breitenfurtu. Místo, aby si užili dozvuky končícího léta, odnesli si velmi traumatizující zážitek. Jejich „provinění“ v očích muslimských mladíků spočívalo v tom, že Buskova přítelkyně odložila horní díl svých bikin.

Samozvaní ochránci „dobrých mravů“ se přiblížili ke dvojici a začali je slovně urážet a vyzývat k tomu, aby se mladá žena zahalila. Busek argumentoval tím, že žijí ve svobodné zemi, kde není odhalování u vody zakázáno. Sebevědomí muslimští mladíci však nepřipustili žádnou diskuzi a začali vyhrožovat, že tak spoře oděná žena si přímo říká o znásilnění. Poté následovala vedle slovní také drobná fyzická potyčka.

V jednu chvíli vše směřovalo k tomu, že bude Busek shozen z vysoké skalní stěny do vody. A jen díky přítomnosti další lidí v okolí, patrně neměla ostrá výměna názorů tragičtější následky. Incidentu se dostalo značné pozorností médií a natočené video se stalo hitem sociálních sítí. Samotný Busek konstatoval, že nechápe, jak se něco takového může stát v západoevropské zemi v 21. století. Jak se však zdá, v zemi, kde tvoří muslimové téměř 10 % populace, je možné takřka vše.

Na sociálních sítích převládal názor, že muslimským agresorům vše projde bez následků. V tomto ohledu se ale rakouští diskutéři mýlili. Policie se rozhodla jednat a v médiích byly v posledních dnech zveřejněny fotografie všech členů agresivní přistěhovalecké skupiny. Jen několik hodin poté se policii podařilo většinu násilníků dopadnout. Aktuálně probíhají dle serveru Nachrichten výslechy všech čtyř doposud zajištěných pachatelů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…