My jsme dnes rozhodovali o tom, kdo by mohl přijít po Sobotkovi, říká Tejc

10.03.2017 21:54

Jeroným Tejc na sjezdu ČSSD nechtěl usilovat o post předsedy, protože ve straně nestojí o revoluci, nýbrž o evoluci. Cestu k evoluci měla otevřít jeho kandidatura na 1. místopředsedu ČSSD. Tejc pohořel také v boji o post řadového místopředsedy. Uznal, že sjezd rozhodl a teď dostanou slovo voliči.

My jsme dnes rozhodovali o tom, kdo by mohl přijít po Sobotkovi, říká Tejc
Foto: archiv J. Tejc
Popisek: Předseda ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny Jeroným Tejc (ČSSD)

„Sjezd rozhodl. Delegáti se rozhodli, že nechtějí změnu, kterou jsem nabízel. Já to respektuji a zůstávám dál sociálním demokratem a budu dál usilovat o to, aby sociální demokracie ve volbách uspěla,“ oznámil v rozhovoru pro Českou televizi Tejc.

„Svým způsobem jsme dnes rozhodovali o tom, kdo by mohl být potenciálním nástupcem. Rozhodovali jsme o tom, kdo bude jako dvojka chodit do televizních debat a prezentovat názory sociální demokracie,“ dodal.

Tejc chtěl jít v ČSSD cestou evoluce strany. Uznal, že Bohuslav Sobotka má podporu ve straně a Tejc to podle vlastních slov nebude zpochybňovat. Konečné zúčtování však sociálním demokratům vystaví voliči. Teprve volební výsledek ukáže, jestli dnešní rozhodnutí bylo šťastné. Voliči dají najevo, jak uspěl Bohuslav Sobotka coby volební lídr, jak uspěl Jeroným Tejc a další sociální demokraté.

Až bude v sobotu ČSSD probírat programové body, Tejc je připraven hájit solidaritu odpovědných bohatších občanů s odpovědnými chudšími spoluobčany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…