My jsme promoření. A to je dobře, šokuje nemocnice v Domažlicích

27.10.2020 14:21

„Máte štěstí, tohle je nejklidnější odpoledne za posledních dvacet dnů,“ prozradil Českému rozhlasu jeden z lékařů domažlické nemocnice, ve které veřejnoprávní rozhlas natočil reportáž. V nemocnici prý nedrží otěže v rukou panika, ale personál, který ví, do čeho jde, protože se region promořil již na jaře. I to prý dnes zdravotníkům pomáhá. Přesto mají všichni tolik práce, že se z nich často pot jen lije.

My jsme promoření. A to je dobře, šokuje nemocnice v Domažlicích
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Domažlicko na jaře patřilo k regionům, kde se koronavirus projevil nevýrazněji. To prý dnes lékařům a sestrám z domažlické nemocnice trochu pomáhá. Jednak proto, že už podle vlastních slov vědí, čemu čelí, a také proto, že se region na jaře přece jen trochu promořil, takže nemocných dnes není tolik.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Lékař Kamil Zábranský dělal ještě na jaře v nemocnici sanitáře, dnes už činí rozhodnutí, která pacientům s nemocí covid-19 zachraňují život. Zdůraznil, že práce mají v domažlické nemocnici opravdu hodně.

Máte štěstí, tohle je nejklidnější odpoledne za posledních dvacet dnů. V úterý a ve středu jsme tu padali. Měl jsem končit v půl čtvrté a odcházel v jedenáct. Pot ze mě tekl. Internistů je málo, občas musím zaběhnout i na ambulanci,“  prozradil.

Všem však pomáhá, že už vědí, co mají před sebou, protože to viděli už v jarní vlně a naučili se fungovat v ochranných oblecích mnoho hodin. Třeba i celý den. Ochranných pomůcek prý mají dostatek, takže se nebojí, že se nakazí.

V domažlické nemocnici si také na vlastní oči ověřili, že covid zdaleka nenapadá jen seniory. Nedávno prý propustili devětatřicetiletou paní, která se z nemoci dostala, ale plíce měla zasažené natolik, že jí úplné zotavení bude trvat ještě hodně dlouho.

I domažlická nemocnice se musí potýkat s tím, že se covid šíří i mezi zdravotníky a i tady hrozí, že bude provoz nemocnice ohrožen, pokud budou přibývat další pozitivní zdravotníci. Ale zatímco na jaře onemocnělo na 30 zdravotníků prakticky najednou, teď je to jen 13.

„Já si myslím, že z velké části je ta naše trošku lepší situace způsobená tím, že jsme se promořili včetně pendlerů už na jaře, kdy na tom byl náš region nejhůř,“ poznamenal ředitel nemocnice a dříve lékař urgentní medicíny Petr Hubáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…