My máme zpoždění, v zahraničí to řeší. Witowská se vyjádřila ke Green Dealu a k válce

05.12.2022 13:20 | Ze sítí

Hostem podcastu Ve skleníku, který na své youtubové platformě sdílí Ministerstvo životního prostředí, byla moderátorka Světlana Witowská. „Když řeknete Green Deal, tak se spousta lidí osype a nechce to poslouchat. Protože pro ně je to něco, co oni neumí uchopit, nikdo jim to tady nedokáže pořádně vysvětlit, normálně, lidsky, protože přitom lidé, kteří mluví o Green Dealu, používají pořád ta cizí slova,“ hovořila v podcastu mimo jiné Witowská.

My máme zpoždění, v zahraničí to řeší. Witowská se vyjádřila ke Green Dealu a k válce
Foto: Repro Youtube
Popisek: Moderátorka a novinářka Světlana Witowská

Pocast, jenž moderuje bývalý ministr Ladislav Miko, se zabývá zejména krizí biodiverzity a krizí klimatickou. „Myslím si, že lidé tomuto rozumí čím dál lépe, ale pořád málo. Dost často používáme slova, která se neobjevují úplně pravidelně a běžně v novinách, nebo v televizi. Možná by bylo lepší lidem říct, že to je o přírodě, o vztahu mezi člověkem a přírodou, aby se lidé snažili žít v nějaké pospolitosti s tou přírodou, abychom jí moc neubližovali, protože si myslím, že spoustě lidí to nedochází,“ sdělil Miko. 

„Bojím se, že příroda teď není úplně top téma, i když by měla být, ale není. Protože je bohužel válka, ale doufám, že se to změní. Vím, že v zahraničních médiích je téma přírody mnohem víc zastoupené, ale my máme zpoždění ve všem, tak to bude asi i v té přírodě,“ řekla Witowská.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je tady někdo na Witowskou zvědavej?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekocůr , 05.12.2022 13:32:22

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…