Mynář dnes oznámí, jestli zažádal o bezpečnostní prověrku

19.12.2013 6:01

Ředitel kanceláře prezidenta Vratislav Mynář dopoledne oznámí další kroky ohledně své bezpečnostní prověrky. Podle informací Hradu měl mít všechny podklady pro žádost Národnímu bezpečnostnímu úřadu pohromadě ve středu. Prezident Miloš Zeman již dříve řekl, že pokud Mynář o prověrku nezažádá, na Hradě skončí.

Mynář dnes oznámí, jestli zažádal o bezpečnostní prověrku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

V médiích se již objevily spekulace, že by ho ve funkci kancléře mohl nahradit například dosavadní ředitel protokolu Jindřich Forejt. Zeman ho "zdědil" po svém předchůdci Václavu Klausovi. O Forejtovi se dříve uvažovalo jako o možném budoucím velvyslanci ve Vatikánu, jeho cesta do diplomacie se ale před časem zastavila.

Hrad tvrdí, že Mynář prověrku pro výkon funkce nepotřebuje. Nesmí se ale seznamovat s utajovanými skutečnostmi, které mohou znát jeho podřízení s příslušným prověřením od NBÚ. Zeman ČTK nedávno řekl, že Mynář sám od sebe chce požádat o nejvyšší stupeň prověrky - přísně tajné.

Podle médií je ale možné, že NBÚ kancléřovi prověrku neudělí. Údajně mohou vadit některé jeho podnikatelské kontakty. Sám Mynář odmítl svou situaci komentovat s poukazem na dnešní tiskovou konferenci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…